Personelin maaşını zimmetine geçiren üstçavuş, ordudan atıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2011 11:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Orduda görev yaparken personelin maaşına el koymakla suçlanan Kıdemli Üstçavuş Sinan Kutay, meslekten ihraç edildi. Mahkeme, ayrıca emekli olan askere 3.5 yıl hapis cezası verirken; zimmetine geçirdiği 150 bin TL'nin de tahsil edilmesini kararlaştırdı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi, 2004 yılında yaşanan zimmet suçunu karara bağladı. Sanık, emekli maliye Kıdemli Üstçavuş Sinan Kutay, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli iken Mayıs 2004, Haziran 2004 ve Temmuz 2004 tarihlerinde 'ihtilasen zimmet' suçunu işlemekten hakkında dava açıldı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı personel maaşı ile Ergani İlçesi Jandarma Komutanlığı'nda görevli erbaş ve erlere ait harçlıkları zimmetine geçirmekle suçlanan Kutay hakkında askeri mahkemede, "Erbaş ve erlere ait harçlık ve 28/A operasyon tazminat tutarları üzerinde gerçekleştiği eylem ile personel maaş bordrosunda gerçekleştirdiği eylemlerle 'İhtilasen Zimmet suçu'nu işlemekten" toplam 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Mahkeme ayrıca, sanık hakkında verilen mahkumiyet kararının yasal imkansızlık gereği CMK 231. madde hükümleri uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına; cezanın yasal imkansızlık nedeni ile adli para cezasına çevrilmesine yer olmadığına; cezanın yasal imkansızlık nedeni ile ertelenmisine yer olmadığına da karar verildi. Sanık Sinan Kutay'ın Askeri Ceza Kanunu 30/B maddesi uyarınca Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarılması da kararlaştırıldı.

Askeri Mahkeme, sanık Sinan Kutay'ın gerçekleştirdiği eylemlerin sonucu sebebiyet verdiği 150 bin TL'nin ise ödeme tarihine kadar işletilecek yasal faiziyle birlikte 353 sayılı Kanun'un 16. maddesi uyarınca sanıktan tahsiline karar verdi. Kutay'ın üzerlerinde el koyma kararı bulunan 06 UJ 912 plaka numaralı HONDA CR-V araç ve İstanbul Şişli Halide Edip Adıvar Kutlubey Sok. 83/5 numaralı dairesinin TCK 54. maddesi uyarınca müsaderesine, müsadere edilecek miktarın sanığın Mayıs, Haziran, Temmuz 2004 tarihlerinde sebebiyet verdiği hazine zararının ödetme miktarından düşülmesi de kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber