Erdoğan: Bunlar kartondan milliyetçi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2011 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane mitinginde vatandaşlara seslendi. Başbakan şunları söyledi:

Bizi bekleyen vatandaşlarımız bizleri beklerken kömbe yapmışlar onların tadına baktık işte bugünlerle buralara geldik ve sizlerin duasıyla buralara geldik. Emanetinizi yere düşürmedik ve mahçup olmadan sizlere bugüne geldik.

Gümüşhane'nin yetiştirdiği Gümüşhanevi'yi burada rahmetle yad ediyorum. Diyor ki; Esas olan hizmettir, insan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur, hem dünya hem ahiret sadetine erişir' işte biz sizlere hizmet ettikçe himmet buluyoruz, izzet buluyoruz.

81 Vilayet bizim için birdir, 74 milyonun herbiri bizim için birdir, biz uzak demeyiz, ucra demeyiz İstanbul'a ne yapılıyorsa Gümüşhane'ye de aynı hizmeti yapmak bizim boynumuzun borcudur. Yıllar önce yıllar boyunca buraları hatırlamayan, yok sayan iktidarların tersine biz Gümüşhane'yi bu bölgenin acaba nasıl yıldızı haline getiririz diye gece gündüz çalışıyoruz.

Allahın izniyle daha fazlasını yapacağız, çıraklık dönemimizin eserleri ortada, kalfalık döneminin eserleri ortada, şimdi 12 Haziran'dan itibaren ustalık dönemine başlıyoruz. Ustalık dönemine geçişte ilk mitingimizi az önce Bayburt'ta yaptık şimdi burada ikinci mitingimizi yapıyor buradan Bismillah diyoruz. Hep birlikte diyoruz ki 'Hedef 2023' siz ne diyeceksiniz burada 'Hedef 2023 Türkiye hazır' 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün, İstikrar sürsün Gümüşhane büyüsün' 8,5 yıl önce iktidarı devralırken biz hedeflerimizi ortaya koyduk çıktılar hedeflerimizi gerçek dışı ilan ettiler çalıştık, çabaladık o hayalleri gerçeğe dönüştürdük bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile ulaşamaz, onlar sadece taklit ederler.

Bizim projelerimizi ancak kopya ederler, MHP Genel Başkanı çıkmış bozkurtları karşına dikeriz diyor, işte bunların millet anlayışı, milliyetçilik anlayışı bu. Bozkurtları Radikal sol örgütlerle aynı hizaya getirmekten bahsediyor, MHP 12 Eylül halk oylamasında İşçi Partisi'yle, Ergenekonla aynı hizaya geldi aynı safı tuttu ve değişikliğe hayır dedi.

Bahçeli senin gücün yetiyorsa işte meydan, 12 Haziran'da da işte sandık, niye başka yerleri arıyorsun biz buralardan geldik başka yerden değil. 18 yaşından itibaren ben hep meydanlardayım, hep mücadelemizi buralarda verdik ve milletimizde bize yürü dedi, yürüdük. 12 Haziran'da da ustalık dönemine beraber devam edeceğiz ben buna inanıyorum.

Şimdi biz 2023 hedeflerini belirledik MHP diyor ki bunu biz konuştuk, bunlar kes kopyala yapıştır bunu yapıyorlar sonrada proje yaptık diye milletin karşısına çıkıyorlar. Anamuhalefetin başkanı İstanbul'da belediye başkanıydı Kağıttepe dedi Kağıthane'ye, bu bunlar bu işte şimdi de diyor ki ; Başbakan'dan önce bu iki İstanbul projesini benim yardımcım söyledi diyor. Biri Karasu biride Saros Körfezi bunların İstanbul'la uzaktan yakından alakası yok gel benden İstanbul dersi al.

Bu aziz millet 2002 yılının hemen öncesinde MHP'nin bu ülkeye neler yaşattığını unutmadı onların millet diye bir derdi olmadığını biliyorsunuz değilmi, bizim seçilmeden önce ki ülkemizde iktidar kimdeydi DSP, MHP, ANAP partiler iflas etti mi? Bu partilerden 21 banka fona devredildi mi? Neydi faturası 40 milyar dolar, kim ödedi? Benim Gümüşhaneli vatandaşım ödedi, Ahmetim, Mehmetim bunlar ödüyor. Görev zararı dediler Ziraat Bankası'nı batırdılar kim?

Bu dediğim partiler o zamanlar kim vardı merhum Ecevit, Bahçeli vardı. Bunlar kartondan milliyetçi eğer bunlarda olsaydı milliyetçilik Merkez Bankamızı o duruma düşürmezlerdi, bu bizim milli bankamız şuanda döviz rezervi Merkez Bankası'nın 92 milyar dolardır. 27 Milyar dolar nere 92 milyar dolar nere? İşte MHP'nin iktidarı o bizim iktidarımız bu. Onlar kirletti, biz temizliyoruz.

Şuanda Türkiye'nin dört bir yanına ulaşabiliyoruz uçakla, eskiden çocukluğumda hatırlıyorum uçak sesi duyduğumuz zaman sırt üstü yatar yukarı bakardık burayada uçak gelmiş diye, şimdi benim halkım bu uçaklara biniyor. Onların yapamadıklarını, hayal dahi edemediklerini biz başarıyoruz.

Biz hedefleri büyük koyduk, Cihan padişahı diyor ki Fatih Sultan Mehmet; Güler bir şehir dünya etmektir, rehaya kalbi nabad etmektir. Yen bir şehir kurmak, o şehirde yaşayanlarında kalbini abad etmekdir. Şimdi bizim derdimizde bu gönülleri feth etmek için yola çıktık. Biz bu millete efendi olmaya değil, bu milletin hizmetkarı olmak için bu yola çıktık farkımız bu. Derdimiz, davamız bu, şimdi burada sizlerle bir anı yaşayacağız. Gümüşhane'den Semih, anne ve baba şimdi Semih yavrumuzun maalesef böbrek yetmezliği var. Burada da malum şartlar uygun değil, önce böbreğin bulunması gerekiyordu bu araştırıldı, böbreği bulduk Zonguldak'ta tabi operasyonun yapılması gerekiyordu ve bir jet ambulansımız Trabzona geldi Semihimizi buradan aldı bir jet ambulansımız da Zonguldağa gitti oradan böbreği aldı ve hepsi Ankara'da buluştu.

Operasyon burada gerçekleşti, hamdolsun şimdi Semihimiz sağlığına kavuştu. Bizim derdimiz var, derdimiz Semih inşallah okuyacak ama ben Semih'ten birşey istiyorum, Semih ilköğretimini de ortaöğretimini de bitirecek Üniversite'de inşallah Tıp Fakültesi'ni okuyacak Rabbim ona orada okuyup, oradan mezun olup dertlilere derman, hastalara şifa olacak. Biz böyle birşeye devlet olarak vesile olduğumuz için çok mutluyuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber