Sahte plaka ve ruhsat çetesine 5 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2011 12:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Aralarında Gaziantep'in de bulunduğu 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çeşitli illerden çaldıkları kamyonları sahte plaka ve ruhsat düzenleyerek ucuza sattıkları belirlenen 16 kişiden 5'i tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, çeşitli illerden çaldığı kamyonları sahte plaka ve ruhsat düzenleyerek ucuza sattıkları belirlenen suç örgütüne yönelik olarak Gaziantep, Mersin, Manisa, Şırnak, Kocaeli, İstanbul ve Karabük'te eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 zanlının emniyetteki sorgusu tamamlandı.

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Şehitkamil Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılar, cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan Sait Ahmet K, Kemal K, Memik S, Mustafa Y. ve Cuma A,"suç işlemek için örgüt kurma, örgüte liderlik yapma, üye olma, örgüt faaliyetleri kapsamında otomobil çalma ve çaldırma, sahte plakayla belge düzenleme ve çalıntı araçlardan haksız kazanç elde etme" suçundan tutuklandı.

Diğer 11 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aralarında Gaziantep'inde bulunduğu 7 ilde bir çeteye yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 16 zanlı yakalanmış; zanlıların ev ve iş yerleri ile gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda, 8 kamyon, çeşitli illerdeki araçlardan çalınan çok sayıda gerçek ve sahte plaka, 14 mermi, hırsızlıkta kullan ıldığı belirlenen 6 cep telefonu ile sim kartları ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber