MEB'de müdür atamaları yeniden mi yapılacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2011 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

01.11.2009 tarihinde yapılan Eğitim Kurumları Müdürlük sınavının bir sorusunun mahkeme tarafından iptali sonucunda bakanlık puanları yeniden hesaplanmıştır.

Hesaplanan puanlara bakıldığında ilk değerlendirmede bu soruyu boş bırakan yada yanlış kabul edilenlerin puanların bir puan arttığı, ilk değerlendirmede bu sorusu doğru kabul edilenlerin ise puanlarının değişmediği görülmektedir.

Yeni değerlendirmeye göre sınav sonucunun açıklanmasından sonra sınava dayalı olarak yapılan atamaların iptal edilip edilmemesi gündeme gelmiştir.

Bakanlık yada valiliklerin böyle bir tasarrufa gitmelerini beklemediğimizi belirtmek isteriz. Yeni puan durumuna göre en büyük mağduriyet daha önce 59 puan alıp şu anda 60 puan alarak barajı aşanlarda yaşanacaktır.

Valiliklerin bu öğretmenlere başvuru hakkı vermesi kaçınılmazdır. En azından bir kez bu puanlarını kullanabilmelidirler.

Bu konuda İstanbul başta olmak üzere bazı illerimizde çalışmalar yapılmaktadır. Burada bakanlığın yapacağı işlem ise sınav puanlarının son halini sisteme yansıtmak olmalıdır. Şu anda MEBBİS'te bu konuda sorun vardır. Yani yeni puanlar sisteme yansımamıştır. Bu durumun düzeltilmesi gerekir.

Tüm atamalar ne zaman geri alınır?

2010 yılı başından itibaren sınava dayalı yapılan atamaların iptali ancak ve ancak bu konuda çıkacak yargı kararına göre mümkün olabilir.

O dönemde 59 alıp şu anda 60 alan bir öğretmen tüm puanlarını da hesaplayarak o dönemde ben A,B,C okullarına atanacaktım fakat yanlış soru yüzünden puanım baraj altı olduğundan başvuramadım bu nedenle o dönemde yapılan atamaların geri alınmasını istiyorum diye yargıya başvurur ve yargı da lehte karar verirse tüm atamaların yeniden değerlendirmesi mümkün olabilir.

Bu durum gerçekleşmediği sürece idarenin bu yönde uygulama yapmasını beklemek pek doğru değil.

Aynı uygulamaya 2005 Müdür yardımcılığında da rastlamıştık. Sınav soruları iptal olmuş 3 yıl sonra yeniden değerlendirme yapılmış ve bu öğretmenlerimiz 2005 sınavına göre atanmışlardı. Yani bakanlık bu sınav puanına göre yapılan atamaları geri almak gibi bir uygulamaya gitmemişti.

Gerçekten mağdur var mı?

Evet var. 2009 yılında puanı 59 olarak belirlenen kişinin puanı 60 olarak belirlenseydi ve bu kişinin Ek-2 puanı çok yüksekse bu kişi o dönemde açık olan bir çok okula atanabilecekken bugün az sayıda kalan okullardan birine atanmakla yetinmek zorunda kalacaktır. Bu da tabii ki mağduriyettir.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber