PTT'nin 10 liralık şifre ücretine ?Rekabet' onayı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2011 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rekabet Kurumu, PTT'nin E-Devlet şifresini kaybeden vatandaşlardan aldığı 10 liralık şifre ücretine onay verdi. Bu ücretin yüksek olduğu yönündeki şikayetleri değerlendiren Kurul, soruşturma açılamasına gerek bulunmadığını belirterek, şikayetin reddine karar verdi.

Rekabet Kurumu'nun bu haftaki kararlar bölümünde ayrıca, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin yüzde 20 oranında hissesinin, Çankaya Doğalgaz Dağıtım AŞ veya Celal Sever tarafından devralınmasına verilen onay da yer aldı.

TÜPRAŞ'A SORUŞTURMA YOK

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ ve akaryakıt dağıtım şirketlerine yönelik, benzin fiyatlarının düşürülmesi suretiyle benzinden feragat edilen kar marjının motorinin fiyatı artırılarak karşılandığı yönündeki şikayetlerin de reddi kararlaştırıldı. Benzin ve motorin kullananlar arasında haksız rekabet oluştuğu iddiası üzerine yapılan incelemede soruşturma açılmasına gerek olmadığı kararına varıldı.

Araç muayene istasyonlarında yapılan işlemlerde, Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret AŞ'nin distribütörlüğünü yaptığı marka araçlar lehine ayrımcılık yapıldığı iddiasını inceleyen Rekabet Kurulu, bu konuda da soruşturma açılmasına gerek olmadığına, şikayetin reddine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber