YGS'de düşük puan aldığı için intihar etti iddiası/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2011 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Erdemli ilçesinde lise son sınıf öğrencisinin, YGS sınavında düşük puan alması nedeniyle intihar ettiği öne sürüldü.

Edinilen bilgeye göre Erdemli Lisesi son sınıf öğrencisi Sıdıka Soydan (18), YGS'den 260 puan aldı. Arkadaşlarına aldığı puanı beğenmediğini belirten Soydan, bu sabah erken saatlerde ablası Meryem Soydan tarafından Adnan Menderes Mahallesi 11005 Sokak'taki evlerinin yanında, komşularına ait evin saçağına boynundan asılı halde bulundu. Emniyet güçleri ve savcılık olay yerinde incelemelerde bulunurken, cenaze Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öte yandan olayı haber alan okul arkadaşları ve yakınları öğrencinin yaşadığı eve akın etti. Acılı baba Hanifi Soydan, (52) sınava tepki göstererek, "Mahkeme kararı açıklanmadan sınavı sonuçları açıklandı. Çocuğumun bu zamana kadar bir sorunu yoktu. Bana 260 puan çektiğini söyledi" dedi.

Sınav sonucuna tepki gösteren bir kız öğrenci de, "Berbat bir sınav sistemi. Sınav iptal oldu olacak, oldu olacak, şimdi de arkadaşımızı kaybettik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber