Sağlık Bakanı: Yüksek ücrete rağmen doktorlar doğuya gitmiyor

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çok ciddi ücretler vermelerine rağmen, hekimlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gitmek istemediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çok ciddi ücretler vermelerine rağmen, hekimlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gelmekte isteksiz olduğunu söyledi. Akdağ, Karaçoban ve Hınıs ilçelerini ziyaret ederek, kaymakam ve belediye başkanlarından ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı. Pasinler İlçesi'nde ''Diş Polikliniği''nin açılışına katılan Akdağ, poliklinikteki Türkiye'de çok yaygın olmayan kameralı sistem hakkında bilgi aldı. Akdağ, ''Buraya hayran kaldım ve her yerde bu polikliniği örnek olarak anlatacağım. Avrupa'nın bazı ülkelerinde bile bu imkanlara sahip bir diş polikliniği yoktur'' dedi.

Pasinler Belediyesi'ni de ziyaret eden Akdağ, burada bir vatandaşın, birkaç ay önce bir ameliyat için hekime ek ücret vermek zorunda kaldığını belirtmesi üzerine, şunları söyledi:

''Biz bu duruma kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Hiçbir vatandaşımız, ameliyat öncesi para ödemek zorunda değildir. Biz bunu duyurmuştuk. Böyle bir durumda, hemen gelip ilçe kaymakamına durumu bildirmelisiniz. Herkesin başına bir polis dikemeyiz. Sizler hakkınızı aramalısınız. Asla ameliyat için ücret ödemeyin''

-''HEKİMLER DOĞU'YA GELMEKTE İSTEKSİZ''-

Bakan Akdağ, ilçe ziyaretlerinin ardından, AK Parti Erzurum İl Teşkitı'nda partililere ziyaretleri hakkında bilgi verdi. Hekimlere çok ciddi ücretler verildiğini belirten Akdağ, ''Ancak buna rağmen hekimler Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gelmekte isteksiz. Ama biz bunun yolunu mutlaka bulacağız. Bunu hekimler de biliyor'' diye konuştu. Bunlara rağmen, yapılan çalışmalar sonucunda söz konusu bölgelerdeki hekim sayısını geçmişe oranla artırdıklarını kaydeden Akdağ, bu sayıyı daha fazla artırmak için mücadele edeceklerini söyledi.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber