Belediye gelirlerine haciz yasağı mahkeme kararı ile tescillendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2011 18:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye 2. İcra Müdürlüğü'nce yürütülen icra takibinin ve kira alacaklarına konulan haczin kaldırılması talebiyle açtığı davayı kazandı. Ümraniye 1. İcra Mahkemesi, kamulaştırmasız el atmadan doğan alacaklar nedeniyle belediye gelirlerine haciz işlemi yürütülemeyeceğine karar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şikayetini inceleyen Ümraniye 1. İcra Hukuk Mahkemesi, ?kamulaştırmasız el koyma işlemlerinde mahkemece hükmedilen tazminat bedellerinin, ancak kesinleştikten sonra ve sadece bütçeden ayrılan payla ödenebileceğini? belirterek ?takibe konu alacak kamulaştırmasız el atmadan doğmuş olması nedeniyle haciz yasağı kapsamında bulunduğundan dosyadaki tüm hacizlerin kaldırılmasına ve dosyadan alacaklıya hiçbir ödeme yapılmamasına, dosyadaki para veya teminat mektubunun belediyeye geri verilmesine? karar verildi.

Karar 25 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı yasanın ilk uygulama sonucu olarak kayıtlara geçti. Söz konusu yasa, ?kamulaştırmasız el koyma işlemleri sebebiyle kesinleşen tazminatın, belediye bütçesinden ayrılacak paydan ödenmesini? hükme bağlamıştı.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşu olan İSKİ'nin de şikayetini değerlendiren Ümraniye 1. Hukuk Mahkemesi 3. İcra Müdürlüğünün takibini ve haciz işlemini kaldırarak ?dosyadan alacaklıya hiçbir ödeme yapılmamasına ve dosyadaki para ve teminat mektubunun İSKİ'ye geri verilmesine? karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber