LYS başvurusu sırasında bilgi güncelleştirmesi yapılamıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mayıs 2011 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LYS BAŞVURUSU ESNASINDA, BİLGİ GÜNCELLEŞTİRMESİ YAPAMAYAN ÖĞRENCİLERİN MAĞDURİYETİ

Geçtiğimiz hafta YGS sonuçlarının açıklanmasından sonra, başarılı olan öğrenci adayları 2.SINAV olan LYS'ye gireceklerdir.

Yalnız sınav başvurusunda bulunan, LYS'ye girecek olan binlerce öğrenciyi mağdur eden bir sorunla karşı karşıya kalınmıştır. Mağduriyetin kaynağı; öğrencilerin, LYS sınavı ile ilgili olarak, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden BİLGİ GÜNCELLEŞTİRMESİ yapamamalarıdır. Normal olarak, sınav başvuru süresi içerisinde öğrencilerin; kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, iletişim bilgileri ve sınava ilişkin bilgileri GÜNCELLEŞTİREBİLMESİ gerekmektedir. Maalesef, bu başvuru süresinde bu işlemi yapamamaktadır.

Örneğin: ÖSYM, daha önce yaptığı bilgilendirmede, 2011 LYS'de adayların izleyeceği yolu açıklamıştı. Ancak bu işlem, ratikte yapılamamaktadır. Sınava girilecek yerin güncellenebilmesi için, Sınava girilmek istenen 1.Merkezin, ya Okulun ya da İkamet Adresinin bulunduğu ilin olması şartı istenmektedir. AMA SİSTEMDE İKAMET ADRESİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAMAMAKTADIR. İkamet adresi değişikliğini yapamayan aday, Sınava gireceği merkezide değiştirememektedir.

Bu tür güncelleme işlemlerini online olarak yapamadığı için binlerce aday mağdur olmaktadır. Mayıs ayının 6'sına kadar sürecek olan başvuru işlemleri bitmeden, umarız bu hata düzeltilir ve binlerce adayın mağdur olması önlenir.

Yukarıdaki metin, Haber Gönder bölümüne gelen ileti değerlendirilerek yayına alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber