İstanbul Üniversitesi'nde gerginlik/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2011 16:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, Beyazıt Kampüsü içinde güvende olmadıklarını ileri sürerek eylem yaptı. Üniversitenin Beyazıt kapısı önünde toplanan grup, PKK sempatizanı öğrencilerin içeride kimlik kontrolü yaptığını iddia etti.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt kapısı önünde toplanan sağ görüşlü öğrenciler, eylem yaptı. Üniversite girişinde bir süre slogan atan grup adına yapılan basın açıklamasında, PKK sempatizanı öğrencilerin üniversite içerisinde kimlik sorduğu ve üst araması yaptığı iddia edildi.

Öğrenciler yapılan basın açıklamasının ardından tekrar üniversiteye girmek istedi. Polis üniversite yetkililerinin talebi üzerine grubun tekrar içeriye girmesine izin vermedi. Kampüs içinde sol görüşlü öğrencilerle toplu halde karşılaşmaları istenmeyen öğrenciler, polis ve güvenlik görevlileri ile tartıştı.

Eylemlerini bir süre daha sürdüren öğrenciler, toplu halde Fen-Edebiyat Fakültesi'ne yürüdü. Bina içindeki öğrencilerin kendilerine taş attığını belirten öğrenciler, içeri girmek istedi. Polisin izin vermediği öğrenciler uyarılar üzerine dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber