Başbakan'dan okul isteyen kadının isteği yerine getiriliyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2011 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki Muş ziyaretinde konvoyunu durdurarak beldelerine okul isteyen Süphiye Güneş adlı kadının isteği yerine getiriliyor. Erdoğan'ın verdiği talimat üzerine harekete geçen Muş Valiliği beldede okul yapılması için arsa arayışına girdi.

Başbakan Erdoğan'ın 30 Nisan'daki Muş mitingi öncesinde Sungu beldesinde konvoyunu durduran Süphiye Güneş adlı kadın, beldelerine okul istemişti. Erdoğan'ın otobüse alarak dinlediği Güneş mahallelerine okul okul yapılması talebinde bulunmuştu. Başbakan Erdoğan da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Muş Valisi Ali Çınar'a beldeye okul yapılması yönünde talimat vermişti.

Bunun üzerine Muş Valiliği, Sungu Belediyesi ile irtibata geçerek Kültür Mahallesi'nde okul yapılması için arsa arayışına girdi. Belediye tarafından uygun görülen arsanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesinin ardından 2011 yılı içerisinde mahalleye 12 derslikli bir okul yaptırılacağı öğrenildi.

"MAHALLEDE 50 HAMİLE KADIN, 50 DE BEBEĞİMİZ VAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine verdiği sözü yerine getirdiğini söyleyen ve çok mutlu olduğunu dile getiren Süphiye Güneş, ?Geçtiğimiz hafta başbakanız Muş'a gelmişti. Biz de yolda bekleyip Başbakanımız ile görüştük. Başbakanımıza 250 öğrencimizin olduğunu bunların yarısının Altınova beldesinde okuduğunu, bir kısmının Şeker İlköğretim Okulu'na gittiğini bir kısmının ise Sungu'da okuduğunu iletmiştim. Hatta geçenlerde bir çocuğumuzu bu nedenden ötürü kaybetmiştik. Biz yatağımızda rahat uyuyamıyoruz. 'Acaba yarın hangimizin çocuğu ölecek?' diye endişe duyuyoruz. Başbakanımıza bunları anlatınca bana; ?ne istiyoruz kızım' dedi. Ben de kendisine, 'sizden ne ev istiyorum, ne maaş ne de para. Ben sizden okul istiyorum.' dedim. 250 öğrencimizin olduğunu ve durumu anlattım. Başbakanımız öğrenci sayısının az olduğunu söyledi. Ben de eğer öğrenci sayımız az ise 50 hamile kadınımız var, 50 tane bebeğimiz var, 50 tane de ana sınıfında okuyan öğrencimiz var. Ben böyle söyleyince Başbakanımız gülerek yanındakilere hemen okul yapmaları için talimat verdi.? diye konuştu.

"GEREKİRSE DİLENİR YİNEDE ÇOCUKLARIMI OKUTURUM"

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Özenli köyünden terör nedeni ile Muş'a göç ettiklerini söyleyen Süphiye Güneş, Sungu beldesinin en başarılı öğrencilerinin kendi çocukları olduğunu savundu. Güneş, ?4 tane çocuğum var. Allah'a çok şükür çalıştık, çabaladık Sungu beldesinin en başarılı 4 öğrencisini yetiştirdik.? dedi.

Kendisinin hiç okula gitmediğini belirten Güneş, okumadığı için çektiği sıkıntıları çocuklarının çekmemesi için elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini, gerekirse dileneceğini vurguladı.

"MUTFAĞIN BİR BÖLÜMÜNÜ KÜTÜPHANE YAPTIM"

Başbakan Erdoğan'a ve devlete teşekkür ettiğini söyleyen Süphiye Güneş, konuşmasına şöyle devam etti: ?Başbakanımıza ve devletimize teşekkür ediyorum. Ben birkaç defa devlet kapısına gittim. Hiçbir zaman beni geri çevirmediler. Allah devletimizden razı olsun. Biz çektiğimiz eziyeti çocuklarımıza çektirmeyelim. Çocuklarımızı okutalım. Kız erkek hiç fark etmez. Kız çocuklarının okuması ayıp değil, ayıp olan onları okutmamak, küçük yaşta evlendirmektir." şeklinde konuştu.

2 odalı bir evde oturan ve çocuklarının okuması için evin mutfağının bir bölümünü kütüphane yaptığını söyleyen Güneş, ?Çocuklarımın okuması için mutfağıma soba kurup, onlara ortam hazırladım. Onlar gelip burada ders çalışıyorlar.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber