İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde SMS ile ölüm tehdidi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mayıs 2011 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yürütülen soruşturma sırasındaki dinleme ve teknik takiplerde bazı detaylar da ortaya çıktı

TURAÇ TOP

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından görevden alınan Eski Genel Sekreter Ersu Hızır'a yardımcısı Ferda Eser'in, ?Kaçma erkek ol vuracam seni kaçma len çık ortaya? dediği cep telefonu mesajları dosyada yer aldı. Hafta başında İzmir'deki polisin operasyonunda, ihaleye fesat karıştırdıkları, usülsüz alım yaptıkları ve bu şekilde devleti 100 milyon TL zarara uğrattıkları ileri sürülen 44 kişi gözaltına alınırken, 34'ü geçen perşembe günü adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerden 14'ü savcılık, 3'ü mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 9'u belediye yöneticisi 17 şüpheli tutuklandı. Soruşturmanın ve operasyonun yankıları hâlâ sürerken, dün de yeni gelişmeler ve ayrıntılar ortaya çıktı.

?Kaçma erkek ol!'

Şüphelilerden Ersu Hızır'a, Eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser'in, görevden alınma döneminde kendisine ?tehdit içeren? telefon mesajları göndermesiyle ilgili de sorular sorulduğu belirtildi. İddiaya göre, mesajlarda Ferda Eser, Ersu Hızır'a, ?Kaçma erkek ol vuracam seni kaçma len çık ortaya?, ?Beni bahçede beklettin, zili çaldım, sen son yoksun, kadın da cvp vermedi. Ben bu gece sana sıkacam. Nerdeysen çık ortaya. Beni kullanmanın hesabını verecen Ersu Hızır?, ayrıca, A.Ö.'ye ?Uyudun mu. Ersu'yu vurmaya gidiyorum Adil. Hep o şerefsiz yüzünden bunlar? yazılı mesaj gönderdiği bildirildi.

50 ton mandalina!

Soruşturma kapsamında olan ve 50 ton mandalinanın aslında alınmadığı halde alınmış gibi gösterilmesiyle igili telefon kayıtları da ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesine bağlı Grand Plaza A.Ş. Genel Müdürü Reha Pekerten ile Grand Plaza Genel Müdürü Yardımcısı Haydar Ballı arasında yapılan görüşmede Pekerten'in, ?50 ton mandalinayı nasıl bitiririz?? diye sorduğu, Ballı'nın da ?Biz onu bitiremeyiz? diye cevap verdiği, Pekerten'in ?Ya bitiremeyiz de kağıt üzerinde bitirir miyiz??, diyerek esasında olmayan 50 ton mandalinayı evrak üzerinde kullanılmış gibi göstermeyi düşündüklerini belirttiği kaydedildi.

Ballı'nın ?Bir yemekte falan tüketmemiz lazım. O kadar da büyük yemek yok? diyerek tüketmiş gibi gösterecekleri mandalinanın miktarını 50 ton gibi büyük miktar olmasından dolayı yemekte dağıtılmış gibi göstermelerinin zor olduğunu belirttiği ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber