KESK ve Kamu-Sen'in 'temsil' kavgası

Haber Giriş : 11 Nisan 2005 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK ile Kamu-Sen, 'Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri' hizmet kolunda çalışan 34 bin 334 memur ve işçinin temsil hakkını almak için hukuk savaşı veriyor.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) ile Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), "Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri" hizmet kolunda çalışan 34 bin 334 memur ve işçinin temsil hakkını almak için hukuk savaşı veriyor. Yargıtay, 34 bin 334 memur ve işçinin temsili ile ilgili olarak KESK'e bağlı Yapı Yol -Sen ile Kamu-Sen'e bağlı Türk İmar Sendikası arasındaki davada, bozma kararı verdi.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, Ankara 6. İş Mahkemesi'nin, 34 bin 333 memur ve işçinin temsilinde Türk İmar-Sen'in yetkili olduğu yolunda verdiği kararı Yapı Yol-Sen'in talebi doğrultusunda bozdu. Bozma kararına, yerel mahkemenin esas aldığı bilirkişi raporunun eksik ve yanlış istatistiki bilgileri içermesi gerekçe gösterilerek, yeniden bir bilirkişi raporu istendi. Yapı Yol-Sen'in açtığı davada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 7 Temmuz 2002 tarih ve 24808 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan istatistiğin yanlış olduğu iddia edildi. Dava dilekçesinde, söz konusu hizmet kolunda toplam çalışan sayısının 34 bin 334, bu hizmet kolunda faaliyet gösteren müvekkil sendikanın üye sayısının 7 bin 297, temsil oranının yüzde 21.676, aleyhine itirazda bulunulan Türk İmar Sendikası'nın üye sayısının 11 bin 676, oranının yüzde 34.01 olarak tespit edildiği belirtilerek, bu tespit ve ilanın maddi gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü.

Davayı görüşen Ankara 6. İş Mahkemesi, davayı reddetti. Yapı Yol- Sen'in itirazı üzerine dava, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nde yeniden incelendi ve yerel mahkemenin kararı oybirliği ile bozuldu. Bazma gerekçesinde, şöyle denildi: "Eksik inceleme ve araştırma ile yetersiz ve usulüne uygun omayan birilirkişi kurulundan alınan rapor doğrultusunda hüküm kurulması hatalıdır. Bu nedenle bozmayı gerektirmiştir."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber