Gümrük operasyonunda, 66 gözaltıdan 35'i gümrük görevlisi/ Video

Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 10:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul'da Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen gümrüklerdeki rüşvet ve yolsuzlukla ilgili operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi.

Emniyet müdürlüğündeki işlemleri devam eden 60 şüpheli bu sabah sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların 35'inin gümrüklerde çalışan kamu görevlileri olduğu geri kalanının firma yetkilileri ve çalışanları olduğu öğrenildi. Soruşturmada gözaltına alınan gümrük görevlilerinin sayısının aratacağı araması devam eden kişilerin de bulunduğu kaydedildi.

Gelirler Genel Müdürlüğü ve Gümrük Müsteşarlığı uzmanlarının sağladığı destekle gerçekleştirilen operasyonda bilgi ve belgeler üzerindeki incelemenin sürdüğü ve iddialar ile ilgili genel tablonun ortaya çıkacağı ifade edildi

GÜMRÜK OPERASYONUNDA GÖZALTI SAYISI 66'YA ÇIKTI

İstanbul'un da aralarında bulunduğu 5 ilde düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda, aralarında gümrük çalışanı ve yöneticileri ile firma yetkililerinin de olduğu gözaltı sayısı 66'ya çıktı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gümrüklerdeki rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul'un da aralarında bulunduğu 5 ilde gümrük müdürlüklerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, ''rüşvet'', ''yolsuzluk'' ve ''hayali ihracat'' iddiasıyla gözaltına alınan gümrük çalışanı ve yöneticileri ile firma yetkililerinin de aralarında bulunduğu 4'ü kadın 66 kişi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait araçlar ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

AA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber