Sağlam raporu verilen lisenin istinat duvarı yıkıldı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana Kız Lisesi'nin istinat duvarı yıkıldı. Olayın gece olması bir faciayı önlerken, bilir kişilerin daha önce inceledikleri duvara sağlam raporu verdiği belirtildi.

Merkez Çukurova ilçesinin Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bulunan ve 3 yıl önce yapımı tamamlanan lisenin 10 - 15 metre uzunluğundaki istinat duvarı devrildi.

Okul yöneticilerinin duvarda çatlaklar oluşması üzerine durumu İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne resmi yazıyla bildirdiği ve bunun üzerine okulda incelemelerde bulunan bilir kişilerin davara sağlam raporu verdiği öğrenildi. Yağışların da etkisiyle gece istinat duvarının bir bölümü büyük bir gürültüyle yıkıldı. Duvar yıkılırken yol tamamen kapandı. Yolun yan tarafında bulunan Kız Lisesi Pansiyonu'nun duvarı da yıkılma anında zarar gördü. Duvarının diğer bölümlerinin de çatlaması nedeniyle duvarın yanından geçen yol trafiğe kapalı tutuluyor. Duvarın öğrencilerin okulda olmadığı bir saatte ve gece meydana gelmesi bir faciayı önledi. Olayın ardından okul bahçesinde büyük yarıklar meydana geldi.

Milli Eğitim İl Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, okul yönetiminin duvarın durumunu 6 Ekim 2010 tarihinde Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir yazı ile bildirdiğini belirterek, ?Bunun üzerine bilirkişiler okulda yaptıkları incelemede sağlam raporu vermiş. Sonuçta duvar yıkıldı. Gece olması nedeniyle yolda ve okulun bahçesinde kimsenin bulunmaması bir faciayı önledi. Konuyla ilgili soruşturma başlattık.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber