Ambulans traktörle böyle çarpıştı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'de hasta almak için istasyondan çıkış yapan 112 Acil Servis ambulansı traktör ile çarpıştı. Kazada bir sağlık görevlisi kolundan yaralandı.

Kaza Kadirli Yolu İmam-ı Azam Camii kavşağında meydana geldi.

Huzurevi civarındaki bir hastayı almak üzere istasyondan çıkış yapan 42 yaşındaki Osman Uyduran idaresindeki 80 FU 647 plakalı ambulans, şehir merkezine doğru aynı yönde seyir halinde olan 40 yaşındaki Murat Aksoy yönetimindeki 80 DK 831 plakalı parke taşı yüklü traktör ile çarpıştı.

Kazada ambulanstaki Acil Tıp Teknisyeni 21 yaşındaki Ayşenur Alakel kolundan yaralandı. Yaralı sağlık görevlisi olay yerine çağrılan ikinci bir ambulans ile Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir görgü tanığının ifadesine göre kaza traktör sürücüsünün aniden sola dönüş yapmak istemesi üzerine meydana geldi.

Kaza sebebi ile Osmaniye Kadirli yolundaki ulaşım kontrollü bir şekilde sağlandı. Hurda yığını haline gelen ambulans çekici ile traktör ise iş makinesi yardımı ile olay yerinden kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Öte yandan, Osmaniye Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Kuyulu ise kaza sonrası olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Sağlık çalışanlarının can ve mal güvenliğinin olmadığını ifade eden Kuyulu, ?Sağlık çalışanları olarak bizim talebimiz, arkadaşlarımızın şahsi ferdi kaza sigortasının artırılmasını, bu mağduriyetlerinin karşısını istiyoruz. Malum almış olduğumuz aylık ücretler ile trafik kazaları sonucunda karşılaşacağımız tazminat davaları karşılayacak durumda değiliz. Yetkilileri uyararak en kısa zamanda bu işe çözüm bulmalarını istiyoruz. 112 Acil Ambulans hizmetlerinin daha iyi çalışması için Osmaniye'de kontrollü ve kontrolsüz kavşakların ışıklandırılmasını, çevre yollarının düzenlenmesini bizzat talep ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber