Trafik tespit tutanağındaki sahte beyan artık mahkemeye verilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Mayıs 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigortacılar, sahtekarları mahkemeye verecek

Sigorta şirketleri sahte beyanda bulunanlara karşı sert önlemler alacak. TSRŞB Başkanı Su, 'Artık sahtekarlık yapanları mahkemeye vereceğiz. Sigortacıların soyulmasını önlememiz lazım' diye konuştu

Ayfer ARSLAN - Mardin

Türk sigorta sektöründe sahte hasar ve beyanlar yüzünden sektör yılda yaklaşık 900 milyon lira kayba uğruyor. Trafik ve kasko başta olmak üzere çeşitli branşlarda abartılı hasar faturası çıkaran kötü niyetli sigortalılara karşı güçbirliği yapmaya hazırlanan Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) Başkanı ve Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, 'Artık sahtekarlık yapanları mahkemeye vereceğiz ve tıpkı bankalar gibi bir kara liste oluşturacağız. Sigortacıların soyulmasını önlememiz lazım. Yoksa bu zarar sigortalıların cebinden çıkıyor' dedi.Trafik Tespit Tutanağı ile oto branşında sahte beyanların arttığını vurgulayan Su, 'Hasar frekansları inanılmaz arttı. Aynı araç 19 kere kazaya karışmış. Bunu bırakın zorunlu sigorta yapmayı, ehliyetine el koymak lazım. Adam ya trafik canavarı, ya da kasıtlı bizi soymak için yapıyor' dedi.

Sağlıkta abartılı faturalar var

SİGORTACILARIN soyulmasını önlememiz lazım' diyen Su, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Trafikte, kaskoda soyuluyoruz. Kaskoda büyük ölçüde engellendi. Sağlıkta abartılı faturalarla sürekli karşı karşıyayız. Sektörde ödenen yüzde 10 abartılı hasar var. Anadolu Sigorta yılda 400 milyon kasko hasarı ödüyor. Her yıl 40 milyon TL zararımız var. Bu zarar tüketicinin cebinden çıkıyor.

Ekmeğini taştan çıkarana kredi sağlıyor

ANADOLU Sigorta'nın 'Bir Usta Bin Usta Projesi'nde ikinci yıl eğitimleri Mardin ile başladı. Mardin'deki taş atölyesini ziyaret eden Su, 'Eğimlerini tamamlayıp bu mesleği icra ederek, ekmeğini taştan çıkartacak olan yeni taş ustalarımız için İş Bankası uygun kredi olanakları sağlayacak. Bu imkan sadece Mardin taş ustaları için değil, proje kapsamında eğitim gören tüm kursiyerlerimiz için geçerli' dedi.

EK PRİM LİMİTSİZ OLMALI

Hasar frekansı yüksek sigortalılara uygulanan sürprimin (Ek prim) yüzde 80'den yüzde 300'e çıkarıldığını hatırlatan Su, bu oranın sektör olarak limitsiz olmasını istediklerini dile getirdi. Su, 'Çarpışan araba gibi kullananlar ise ilave prim ödüyor'dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber