Sivas Belediyesi'nden memuruna yüzde 20'nin üzerinde iyileştirme zammı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2011 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediyesi, bünyesinde çalıştırdığı 350 memurla tek tek sosyal denge sözleşmesi imzaladı. Buna göre memurlara 370 lira ile 470 lira arasında değişen ilave zam yapıldı.

Toplu sözleşmenin imzalanması dolayısıyla belediye binası önünde davul zurna eşliğinde tören düzenlendi. Halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı törende konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, çalışanlar arasında maaş adaletini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Belediye ve memurlar arasında imzalanan sözleşme ile memur maaşlarında kademeli olarak artış sağladıklarını ifade eden Ürgüp, memurların maaşlarında yüzde 20'nin üzerinde bir artış yaptıklarını anlattı. Ürgüp, ?Buna göre en düşük maaş alan memura 370 lira, bir üst kademedeki memura 420 lira ve en yüksek maaş alan memura ise 470 lira zam yaptık? dedi.

Kendisinin de 4 çocuklu bir memur ailesinden olduğunu belirten Ürgüp, memur ailesinin nasıl yaşadığını çok bilenlerden olduğunu kaydetti. Belediye bünyesindeki işçiler için Hizmet-İş Sendikası ile yaptıkları sözleşmenin Türkiye'deki en iyi sözleşmelerden biri olduğunu iddia eden Ürgüp, memur ile işçi arasında fazla bir uçurum olmayacağını dile getirdi. Ürgüp, 40 yıldır yapılamayan bir sözleşmeyi gerçekleştirdiklerini belirten Ürgüp, memurlara yapılan 66 liralık ulaştırma yardımından işçilerin de faydalanacağını bildirdi. Memurlar adına konuşan Sinan Bölücek ise bu sözleşmeyle her şeyin bitmediğini, ancak normal olanı aldıklarını ifade etti. Bölücek, ?Altın tepside sunulan kadayıfı aldık. Bundan sonraki süreçte de mevcut sözleşmenin sendika tarafından toplu sözleşme şeklinde yenilenmesini arzuluyoruz? diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi davul zurna eşliğinde bir gösteri sundu. Çok sayıda belediye personeli de maaşlarında yapılan iyileştirme nedeniyle Belediye Başkanı Ürgüp'e çiçek verme yarışına girdi. Tören, ikramlarla sona erdi.

Çankaya Belediyesi'nden memurlarına 350 TL ek zam

Çankaya Belediyesi, bünyesinde çalışan memurlara bir yıl boyunca maaşlarına ek olarak her ay 350 TL kesintisiz nakdi ek dengeleme ücreti verecek. Bununla birlikte memurlara her yılın eylül ayında da bir kez olarak 350 TL'lik ikramiye ödemesi yapılacak. Belediye ile KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeden belediyede görev yapan bin 240 memur faydalanacak.

Çankaya Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) arasında gerçekleştirilen toplu sözleşmenin imza töreni, belediyenin hizmet binasında gerçekleştirildi. Sözleşmeye imzayı; Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile Tüm-Bel-Sen Başkanı Vicdan Baykara attı. Törenden önce konuşan Tanık, imzalanan toplu sözleşmenin Çankaya Belediyesi'ne maliyetinin 5 milyon 642 bin TL mertebesinde olduğunu söyledi. Sözleşmeye eklenen; tedavisi yurt içinde resmi kurumlarda yapılamayan çalışanların tedavi giderlerinin yasal hükümler çerçevesinde özel kuruluşlarda ve gerekirse yurt dışında işverence karşılanır hükmünün de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Tüm-Bel-Sen Başkanı Vicdan Baykara da böyle bir toplu sözleşme imzaladıkları için gururlu olduklarını ifade etti. KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ise Çankaya Belediyesi'nin Başkent'te önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, imzalanan toplu sözleşmenin önemine vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber