Başbakan Erdoğan: Yeni anayasa için yetki verin/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2011 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Manisa'da, 12 Haziran'da 367'nin üzerinde milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu sayıyı hep birlikte aşacaklarını belirten Erdoğan, "Yeni bir anayasa yapacağız. İleri bir demokrasi için, temel hak ve özgürlükler için yapacağız" diyerek bunun adresinin de Meclis olacağını ifade etti

Manisa'da partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni anayasayı çıkarmak için daha fazla destek istedi.

Başbakan Erdoğan, 'İnşallah sandıkları AK Parti ile patlatacağız. Çünkü yeni bir anayasa yapacağız. İleri bir demokrasi için yapacağız, temel hak ve özgürlükler için yeni bir anayasa... Bunun için de tabii 367'nin üzerinde milletvekili çıkarmamız lazım. Bu milletvekilini hep beraber çıkaracağız. Bunu sizlerle beraber başaracağız. Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece hiç endişe etmeyin. Biz 367'nin üzerinde milletvekilini çıkardığımız takdirde diğer partilere diyeceğiz ki, 'gelin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda bunu beraber yapalım.' Gelirlerse bunu beraber yapacağız. Bundan önce gelmediler. Gelmezlerse o zaman bu yetki bizde olduğuna göre, millet bize bu yetkiyi verdiğine göre, o zaman anayasayı Parlamentoda biz, zaten şu anda çalışmalar başladı, milletimize gidiliyor, millet çalışıyor, STK'lar çalışıyor, bütün bu yapılanları alacağız, onlarla konuşmayı yapacağız, onlarla beraber çalışmayı yapacağız ve milletimizin 'bu benim anayasam' diyeceği anayasayı inşallah Meclisten çıkaracağız' dedi.

ŞİMDİ AKIL HOCASI OLDU

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, '3 Kasım 2002'de AK Parti'ye yetki vererek siz, eski Türkiye'yi elinizin tersiyle ittiniz' dedi. Erdoğan, o eski Türkiye'de demokrasiye musallat olmuş çeteler, siyasete musallat olmuş vesayet, mecalsiz, dermansız ve çözüm üretemeyen bir siyaset bulunduğunu söyledi. Demirel üzerinden CHP'ye yüklenen Erdoğan şunları söyledi: 'Ben size burada emekli bir siyasetçinin bu ülkenin emeklerini heba etmiş ama hala bu işlerden elini ayağını çekmemiş bir kişinin sözlerini hatırlatmak istiyorum. Diyor ki, 'Rejim düşmanlarının ele başı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP'nin Türk köylüsüne vereceği tek şey ızdıraptır. Halk partisi demek karanlık demektir, çarık demektir, kağını demektir, karasaban demektir. CHP iktidara gelirse ineklerin sütü kurur'. O zat şimdi nerede, o zat şimdi CHP'ye akıl hocalığı yapıyor. Ömrünü CHP ile mücadele ile geçiren o zaat şimdi çıkıp CHP'ye sığınıyor. Eski Genel Başkan bu adama sahip çıkıyor."

Başbakan Erdoğan, 'Bunları kim diyor' diye vatandaşlara sorduğu soruya 'Demirel' cevabını alınca, 'Duysun, duysun, Ankara duysun, Türkiye duysun bunları. Duyulmasında fayda var' dedi.

BUNLAR ESKİYİ ÖZLÜYOR

'Ömrünü CHP ile bu şekilde mücadeleyle geçiren o beyefendiye, şimdi CHP'nin sahip çıktığını' dile getiren Erdoğan, 'Şu işe bakar mısınız? BDP'nin bağımsız milletvekili çıkıyor, MHP'yi savunuyor. Terör örgütü PKK'nın haber ajansı çıkıyor, MHP'yi savunuyor. Ne oldu şimdi size yahu, sizi hangi güç bir araya getirdi, hangi asgari müşterekte buluştunuz? Bunlar eskiyi özlüyor eskiyi...' dedi. Başbakan Erdoğan, bu partilerin, hep birlikte Türkiye'yi eski Türkiye'ye geri götürmek istediklerini ifade etti. Bu partilerin 'çete kardeşliği' yaptıklarını belirten Erdoğan, Türk milletinin 12 Haziran'da çetelere destek veren partilere gereken cevabı vereceğini, bu kirli ittifakı bozacağını söyledi.

Bunlar ancak nal toplarlar

Muhalefete seslenen Erdoğan, 'Ey CHP, ey MHP, neredesiniz siz yahu? Biz nasıl gidiyoruz, siz nasıl geliyorsunuz? Bunlar ancak nal toplar, nal... Bu ülkede milliyetçilik yapan değil, milliyetçiliği pazarlayanlar var. Bu ülkede milliyetçiliği slogan atmak, el işareti yapmak zannedenler var. Siz onlara, GÖKTÜRK nedir, ANKA nedir, MİLGEM nedir, ATAK nedir diye sorun. Bilmezler... Milliyetçilik kafatasıyla değil, kafadaki, gönüldeki, kalpteki millet sevgisiyle olur. Tarih boyunca bu topraklarda hep bir olduk, bütün olduk, beraber olduk. Bundan sonra da kardeşlikle yolumuzda yürüyeceğiz. Fitneye, fesada, aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Kan üzerinden, terörün yedeğinde, istismarla siyaset yapanların oyununa gelmeyeceğiz. Kanı, gözyaşını ganimet bilenlerin, fırsat bilenlerin tezgahını, inşallah 12 Haziran'da bir kez daha alt üst edeceğiz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber