12/04/2005'in önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 12 Nisan 2005 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 16.30'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Lüksemburg'daki temaslarını sürdürüyor.
- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanı Sezer'in geri gönderdiği Torba Kanunu ele alınacak.
- CHP grubu toplanacak.
- TBMM Genel Kurulu toplanacak. Genel Kurul'da Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine devam edilecek.
- Sporda Şiddet Araştırma Komisyonu, Akaryakıt Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu, Bayındırlık İmar Ulaştırma Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu toplanacak.
- TBMM Başkan Vekili Ali Dinçer, Sri Lanka Uluslararası Göç Heyeti'ni, Kültür ve Sanatçı Platformu üyelerini kabul edecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, Hatay'da
- Rauf Denktaş, Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Denktaş'a, MKÜ'de 'fahri doktora' unvanı verilecek.

Başbakan Erdoğan Norveç'te
- Norveç'te temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Enstitüsü'nde bir konuşma yapacak. Norveç Parlamentosu Başkanı Kosmo, Dış Politika Komisyonu Başkanı Jagland ve komisyon üyeleriyle görüşecek olan Erdoğan, daha sonra Stavanger'e geçecek. Erdoğan, Stavanger'de NATO Karargahı'nı ziyaretinin ardından Ankara'ya hareket edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 15.00'te Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hans-Jörg Kretschmer ile Ulusal Ajans'ın AB Gençlik Programları'na katılımının 1. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek törene katılacak. Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Şener'i ziyaret edecek.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 11.00'de Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanlarını ziyaret edecek.
- Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşecek.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün Şanlıurfa'da bir dizi ziyaretlerde bulunduktan sonra milletvekili Mehmet Özlek'in yaptıracağı okulun temelini atacak.
- Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 13.30'da karayoluyla Şanlıurfa'ya gelecek. Valilik ziyareti sonrasında tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulunacak olan Bakan Koç, geceyi Şanlıurfa'da geçirecek.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Adana'da 'Orman-Keçi-Erozyon ve Turizm' sempozyumuna katılacak.
- Devlet Bakanı Ali Babacan, Hazine Müsteşarlığı'nda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülen yeni Stand-By düzenlemesi çalışmalarına ilişkin, basın toplantısı düzenleyecek.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Bulgaristan'da temaslarda bulunacak. Tüzmen, Bulgar-Türk Ortak İş Formu'nun açılışına katılacak ve Türk işadamlarıyla görüşecek. Bulgaristan Ekonomi Bakanı Milko Kovaçev, Ulaştırma Bakanı Nikoloy Vasilev ve Maliye Bakanı Milen Velçev ile görüşecek olan Tüzmen, Kovaçev ile basın toplantısı düzenleyecek.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Berlin'de Türk işadamlarıyla kahvaltıda, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği temsilcileriyle öğle yemeğinde biraraya gelecek.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Brüksel'de AB ve bazı meslek kuruluşlarıyla temaslarını sürdürecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- ANAP Başkanlık Divanı saat 10.00'da Genel Başkan Erkan Mumcu başkanlığında toplanacak.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Suriye Devlet Bakanı Kharat, Gaziantep'te
- Suriye Devlet Bakanı Muhamed Yehia Kharat, Gaziantep'te düzenlenen "Türkiye-Suriye İşbirliği Günleri" çerçevesindeki toplantılara katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri Trabzon'da çalışmalarını sürdürüyor.
- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın saat 10.00'da Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.
- İBB Başkanı Kadir Topbaş, saat 11:00'de İBB Kokteyl Salonu'nda Europan 8. Mimarlık Yarışması'nın tanıtım toplantısına katılacak.
- Turizm Haftası açılışı dolayısıyla saat 13:00'te Sait Halim Paşa Yalısı'nda, Vali Muammer Güler ve İBB Başkanı Topbaş'ın katılımıyla bir basın toplantısı yapılacak.
- TAYAD'lı aileler, saat 13:00'te Galatasaray Lisesi önünden Trabzon'a uğurlanacak.
- TUAD'lılar, saat 13:00'de, Galatasaray Lisesi önünde, son günlerde yaşanan linç girişimi ve provokasyonlarla ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Elazığ'da geçtiğimiz yıllarda terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenler için saat 12.00'de yürüyüş yapılacak.
- TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş ve bağlı kuruluşu Teknoloji İzleme ve Değerlendirme Başkanlığı tarafından, saat 10.00'da AR-GE konusunda toplantı düzenlenecek.
- Bilkent Üniversitesi tarafından Latin Dünyası Akademisi 11. Uluslararası Konferansı düzenlenecek.
- Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısında görev çağrısı yapacak.
- İnanç Özgürlüğü Platformu saat 14.30'da ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu ziyaret edecek.
- Güney Kore Taekwondo Federasyonu Gösteri Takımı, saat 17.30'da gösteri yapacak.
- Mustafa Kemal Üniversitesi'nde, Üniversitelerarası Kurul toplantısı sürüyor.
- Phillip Moris/Sabancı'nın İzmir şubesinin açılışı nedeniyle Genel Müdür Turhan Talu'nun katılımıyla saat 18.30'da Heris Tower'da bir kokteyl verilecek.
- Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan IRC-EGE Yenilik Aktarım Merkezi'nin 1. yılını doldurması nedeniyle saat 16.30'da E.Ü. Bilim Teknoloji Merkezi'nde bir değerlendirme toplantısı düzenlenecek.
- İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün 1. Basın Ödülleri saat 10.00'da Konak Metro giriş turnikelerinde düzenlenecek törenle verilecek.
- Hayırseverin yaptırdığı Cihat Kora Lisesi Vali Yusuf Ziya Göksu'nun katılımıyla saat 10.45'te hizmete girecek.
- Eczacılık Fuarı basın toplantısı saat 10.00'da İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek.
- Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu, saat 14.00'te İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.
- Karşıyaka Belediyesi'nin Aile Destek Eğitim Merkezi tarafından başlatılan okuma-yazma, Kentte Uyum ve Temel Yurttaşlık Eğitim Programı'na katılan yetişkin kadınlar için bir kent gezisi düzenlenecek. Gezi saat 09.45'te Başkan Cevat Durak'ı ziyaretleriyle başlayacak.
- Yeni atanan Ülkü Ocakları Ege Bölge Başkanı Sinan Demirtürk saat 11.00'de MHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

Airbus'un toplantısı
- Airbus'un A350'yi tanıtacağı ve havacılık sektörüyle ilgili görüşlerini anlatacağı toplantı saat 09.30'da Ritz Carlton Otel'de yapılıyor. Toplantıya Airbus Pazar Araştırmasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Laurent Rouaud ve Müşteri İlişkileri Pazarlama Direktörü Guenther Schubert katılıyor.

Arçelik'in mali sonuçları açıklanıyor
- Arçelik A.Ş.'nin 2004 yılı mali sonuçlarının açıklanacağı genel kurul toplantısı saat 15.00'te Taksim Divan Oteli'nde yapılıyor.

TÜSİAD'dan Dış Politika Forumu
- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Dış Politika Forumu saat 14.00'te Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılıyor.

DEİK'te Ermeni sorunu toplantısı
- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Avrasya İş Konseyleri saat 10.30'da Gültepe/Levent TOBB Plaza'da Ermeni sorununu konusunda Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tarafından konferans veriliyor.

İTO'da Arnavutluk-Türkiye Dostluk Grubu toplantısı
- İstanbul Ticaret Odası Arnavutluk-Türkiye Dostluk Grubu'nu ağırlıyor. İTO'yu ziyaret ederek Oda Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ile saat 17.00'de İTO Toplantı Salonu'nda görüşecek heyet üyelerinin arasında Arnavutluk'taki çeşitli siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Arnavutluk Büyükelçisi Januz Begaj da bulunuyor. Heyette Türkiye-Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazcan ile Türkiye-Arnavutluk Dostluk Grubu Başkan Vekili İzmir Milletvekili Muharrem Toprak da yer alacak.

Perakendecilerin basın toplantısı
- Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin (AMPD) 2004-2005 dönemini değerlendireceği basın toplantısı saat 10.30'da Swissotel'de yapılıyor.

Doğrudan Satış Derneği'nin toplantısı
- Doğrudan Satış Derneği'nin 10. kuruluş yıl dönümü toplantısı saat 12.00'de Polat Rönesans'ta yapılıyor. Toplantıya sosyolog Francesco Morace de katılıyor.

Lojistik Zirvesi
- Türkiye'nin ilk ve tek İnsan Kaynakları ve Yönetim Dergisi Human Resources'ın ev sahipliğinde düzenlenen "VII. Lojistik Yönetimi Zirvesi" saat 11.00'de Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda açılıyor.

Gayrimenkul Zirvesi
- ULI ve PWC tarafından yapılan araştırmayla İstanbul'da gerçekleştirilecek ULI Avrupa Gayrimenkul Zirvesi hakkında bilgi vermek üzere saat 10.00'da Hilton Otel'de basın toplantısı yapılıyor. ULI Türkiye Başkanı Hakan Kodal ile yürütme kurulu üyelerinden Tavit Köletavitoğlu, Haluk Sur, Ayşe Hasol Erktin, Faruk Göksu, Işıl Gökkaya ve Firuz Soyuer katılıyor.


DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

ABD Savunma Bakanı Rumsfeld'in Irak ziyareti
- Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan İbrahim el Caferi ve askeri yetkililerle görüşecek.

Hatemi Türkmenistan'da
- İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta temaslarda bulunacak.

Yunanistan'da AB Anayasası tartışmaları
- Yunanistan Komünist Partisi, Avrupa Anayasası'nı protesto etmek için Atina'da gösteri düzenleyecek.

Bulgaristan ve Romanya'nın AB üyeliği
- Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda yapılacak oturumda Bulgaristan ve Romanya'nın AB üyeliği tartışılacak. Avrupa Parlamentosu'ndaki Yeşil Grup, "Geçmişin Geleceği: Türkiye'deki Ermeniler" başlıklı konferans düzenleyecek.

Burgaz-Dedeağaç Petrol Boru Hattı Projesi
- Bulgaristan, Yunanistan ve Rusya arasında, Burgaz-Dedeağaç Petrol Boru Hattı Projesi'yle ilgili siyasi mutabakat zaptı Sofya'da imzalanacak.


SPOR GÜNDEMİ
----------------------

- Süper Lig'in 28. haftasında oynanacak karşılaşmaların hazırlıkları devam ediyor.
- Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Turgay Kıran, Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Özyalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Himmetoğlu, Erhan Önal ve Arkın Obdan'ın katılacağı ve saat 11.00'de Mecidiyeköy GS Cafe'de gerçekleştirilecek toplantıda, Rüya Takım organizasyonu hakkında medya mensuplarına bilgi verilecek ve oyuncuların sponsorları kura çekimiyle belirlenecek.
- Lucky Strike Racing tarafından organize edilen Halkla İlişkiler Günü için İstanbul'u ziyaret edecek olan Formula 1 BAR Honda pilotu Jenson Button, İstanbul izlenimlerini İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) saat 15.30'da düzenlenecek basın toplantısında paylaşacak.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber