Cemil Çiçek'in yaş sınırı ile ilgili açıklamasından anlaşılan nedir?

Siyasi açıklama ile bürokratik düzenleme her zaman uyumlu olmamaktadır. Geçtiğimiz ay Cemil Çiçek'in yaptığı açıklama sonrasında, sanki tüm KPSS-A kadrolarında, yaş sınırının kaldırıldığına dair bir algı oluştu. Ancak ilk gün yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz üzere, bu bir siyasi açıklamadır ve bu siyasi açıklamanın gereğini yerine getirmek üzere mevzuat düzenlemesi yapılacaktır. Adayların bu konuda bir süre daha beklemesi gerekmektedir.

Ezber bozan turuncu hesap/ Advertorial

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CEMİL ÇİÇEK'İN YAPTIĞI AÇIKLAMA

?Kamuda çalışacaklarla ilgili, bir kısmı kanundan bir kısmı yönetmeliklerden kaynaklanan bir yaş sınırı var. Kamuda görev alacak memur adayları için bir çok ilanlarda '30 yaşından gün almamış olması' gibi bir kısım kısıtlamalar getiriliyor. Bunların bir kısmı yönetmelik meselesidir, bir kısmı da kendi özel kanunlarında var. Bugün yaptığımız toplantıda bu kısıtlamaları kaldırıyoruz. Yönetmeliklerden kaynaklananlar varsa yönetmelikler süratle değiştirilecek, diğer şartları taşıyanlar kamuda görev alabileceklerdir. Kanundan kaynaklanan sıkıntı varsa Meclis'in son günlerinde çıkardığımız yetki yasasına dayandırılarak bunu da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Böylece puanı tutan ve hangi kuruma girecekse o kuruma mahsus şartları taşıyan kişiler 'artık 30 yaşı geçtiydi geçmediydi' o tartışmaya bakmaksızın doğrudan kamuda göreve başlayabilecekler.?

MEVZUAT DÜZENLEMESİ BEKLENMELİ

Hükümet Sözcüsü'nün yaptığı açıklamada da yer aldığı üzere, yapılan sadece siyasi bir irade kararıdır. Bu kararın gereğini yerine getirmek amacıyla mevzuat düzenlemesi yapılacaktır. Yaş sınırına dair bir çok düzenlemenin dayanağı kanunlarda yer almaktadır. Dolaysıyla yönetmelik değişikliği gerektiren durumlarda yönetmelikler, kanun değişikliği gerektiren durumlarda ise kanun değişikliği yapılacaktır.

Hükümet yetki kanunu aldığı için, Kanun değişikliği toplu olarak yapılabilir. Ancak yetki Kanunun esas alınış amacının, hizmetlerin ve görevlerin yeniden dağılımı olduğu düşünüldüğünde, bu konuda hemen hızlı bir karar alınması zor görünmektedir. Ancak düzenlemeyi yapacak kurumların, 2011 KPSS-A grubu sınavını da düşünerek, daha hızlı çalışmaları uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber