16 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 16 Mayıs 2011 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Şahin'in programı

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 10.00'da Ovacık Kaymakamlığı'nı ziyaret edecek, saat 16.00'da Karabük Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının temel atma törenine katılacak, saat 17.00'da Safranbolu Devlet Hastanesi'ni ziyaret edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.30'da TOBB Genel Kurulu'na katılacak, saat 13.00'da Siteler'i ziyaret edecek, saat 14.30'da Ankara'nın Keçiören İlçesi'ni ziyaret edecek, saat 16.30'da Ankara'nın Sincan İlçesi'ni ziyaret edecek, saat 18.00'da Hacettepe-İvedik OSB Teknokenti ve yapımı tamamlanan diğer tesisler için toplu açılış törenine katılacak, saat 20.00'da UETD heyetini AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek.

TOBB 66. Genel kurulu

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 66. Genel Kurulu, saat 09.00'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ETÜ) yapılacak. Genel Kurula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 14.00'da RTÜK'te düzenlenen "6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ve Seçim Dönemi Yayınları Bilgilendirme Paneli"ne katılacak. - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, saat 14.30'da Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından Ramada Plaza'da düzenlenen "Dünyayı İnşa Edenler" projesinin dördüncü toplantısına konuşmacı olarak katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 18.30'da Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek Jean Monnet Burs Programı'nın 20. yıldönümü kutlama ve bursiyerlerin diploma törenine katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, saat 11.00'da MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilen Uluslararası 7. Bilişim Olimpiyatları Ödül törenine katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, saat 18.00'da İvedik OSB Yönetim Binası'nda, Hacettepe Üniversitesi-İvedik OSB Teknokenti ve beraberinde toplu açılış törenine katılacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da seçim çalışmalarına devam ediyor.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, saat 11.00'de Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde 27 Ağustos Spor Salonu'nun açılışını yapacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi açılış, miting ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya gelecek. Davutoğlu, Sarayönü, Kadınhanı ve Ilgın ilçelerinde mitinglere katılacak. (11.00-19.00)

- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Adapazarı'nda yaptırılan Türk-İş İlköğretim Okulu'nun açılış töreni ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde, yapılan 496 sosyal konutun hak sahiplerine teslim törenine katılacak. (14.00)

Siyasi partilerin faaliyetleri

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya mitinginin ardından saat 13.30'da Tokat'a geçecek. Turhal ilçesinde karşılanacak olan Bahçeli, Zile ve Pazar ilçelerini ziyaretinin ardından saat 17.00'de Tokat mitingine katılacak. Tokat mitinginin ardından Bahçeli, Niksar ve Erbaa ilçelerini ziyaretinin ardından Ankara'ya harekete edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı M. Emin Zararsız, saat 10.30'da Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00'da Şubat ayı istihdam verilerini açıklayacak.

- Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saat 10.00'da Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilecek olan Vilayetler Hizmet Birliği'nin 32. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

- Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda, saat 11.00'da vefat eden eski oda başkanlarından Mehmet Çelik için tören düzenlenecek.

- Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, saat 12.00'da Ankara Garı'nda basın açıklaması yapacak.

- İstanbul Valiliği'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saat 11.00'da Şişli Atatürk Evi'nin önünden hareketle Dolmabahçe Sarayı önüne kadar "Milli Mücadelede İlk Adım Yürüyüşü" yapılacak.

- İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen "9. Ulaştırma Kongresi" saat 11.00'da Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'nda yapılacak.

- HAS Parti Ankara İl Başkanlığı ve milletvekili adayları, saat 09.30'da Engeliler Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.

- BDP Eşbaşkan vekili Hamit Geylani, saat 12.00'da bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta kapanış maçında Beşiktaş, sahasında Eskişehirspor'u konuk edecek. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

- Spor Toto 2. Lig Play-off maçlarına 2 müsabaka ile devam edilecek, program şöyle:

17.00 Sakaryaspor-Konya Torku Şekerspor

20.30 Eyüpspor-Bugsaşspor

- Normal sezonu tamamlanan Beko Basketbol Ligi'nde, şampiyonun belirleneceği Play-off serisine 2 maçla devam edilecek, program şöyle:

20.30 Pınar Karşıyaka-Efes Pilsen (Karşıyaka Spor Salonu)

18.30 Antalya Büyükşehir Belediye-Fenerbahçe Ülker (Antalya Atatürk Spor Salonu)

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında, deplasmanda Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, saat 11.00'de basına kapalı antrenmanla başlayacak.

- Galatasaray günü izinli geçirecek.

(İHA)

16 Mayıs Pazartesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin 66. Genel Kurulu'na katılacak. (09.00)

Başbakan Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Ankara'da Siteler, Keçiören ve Sincan'da miting düzenleyecek, İvedik'te tesis açılışına katılacak. Erdoğan, parti merkezinde UETD heyetini kabul edecek. (13.00/14.30/16.30/18.00/20.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Ankara Rixos Otel'de RTÜK bilgilendirme toplantısına katılacak. (14.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ ve Erzincan'da partisince düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.(14.00/16.00)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ve Dünya Gazetesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Dünyayı İnşa Edenler" toplantısına katılacak. (14.30)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MEB Şura Salonu'nda Uluslararası 7. Bilişim Olimpiyatları ödül törenine katılacak. (11.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Konya'nın Sarayönü ve Kadınhanı ilçelerinde partisince düzenlenen mitinglerde konuşacak. Ilgın'da da açılış törenine katılacak. (11.00-13.00-16.00)

SGK Başkanı M. Emin Zararsız, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde Tuğgeneral Zeki Es'in yargılanmasına devam edilecek.

İlk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik ?Sermaye Piyasası Kurulu Kompozisyon Yarışması'nın sonuçları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda yapılacak çan töreni ile açıklanacak. (09.15)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ata Yatırım'ın tertip edeceği Yatırım Konferansı'na katılacak. (14.30)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Çakmak Otel'de AK Partili İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleriyle bir araya gelecek. (09.30)

İzmir milletvekili adayı, eski İl Başkanı D. Müsavat Dervişoğlu basın toplantısı yapacak. (11.00)

Şişli Atatürk Müzesi ile Dolmabahçe Sarayı arasında Milli Mücadelede İlk Adım Yürüyüşü gerçekleştirilecek. (09.00)

Erzurum'da kamu kurumları arasında ilk kez Öğretmenevi misafirhanesi vergi rekortmenleri sıralamasında yer aldı.

SPOR

Spor Toto 2. Lig'de play-off maçlarına Sakaryaspor ? Konya Torku Şekerspor ve Eyüpspor ? Bugsaşspor maçlarıyla devam edilecek. (17.00 / 20.30)

Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın son maçında Beşiktaş ile Eskişehirspor karşı karşıya gelecek. (20.00)

Spor Toto Süper Lig'de önümüzdeki hafta Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Bursaspor, bu maçın hazırlıklarına Özlüce Tesisleri'nde yapacağı idmanla başlayacak. (18.00)(CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber