Kütahya'da 3 ilçede eğitime 1 hafta ara verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2011 14:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen deprem sonrası Simav, Hisarcık ve Şaphane'de eğitime 1 hafta ara verildi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Şaphane ilçesinde Türk Kızılayı tarafından kurulan çadır sayısı 100'e ulaştı.

Şaphane'de vatandaşların bir bölümü, dün geceyi de dışarıda geçirdi. Artçı depremlerin yaşanması nedeniyle daha önce gönderilen 50 çadırın ilçe meydanına kurulmasından sonra, Kalabak ve Derbent mahallelerinde evleri hasar görenlerin yararlanmaları için 50 çadır daha talep edildi. Dün sabah itibariyle gönderilen çadırların kurulmasıyla Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Yönetim ve Lojistik Merkezi'nden gönderilen çadır sayısı 100'e çıktı. Vatandaşların bir bölümü geceyi ''oturulabilir'' raporu verilen evlerinde geçirirken bir bölümü de 4'er kişilik çadırlarda kaldı. Depremzedeler için 500 battaniye dağıtıldı.

İstanbul'dan gelen Türk Kızılayı'na ait ekipler, dışarıda kalan vatandaşlara sıcak çorba ve çay servisi yaptı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören 280 kişinin barındığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait kız ve erkek bloklarındaki öğrencilerin memleketlerine gitmesi nedeniyle yurt binaları boşaldı.

DPÜ Rektörlüğü tarafından Simav, Şaphane ve Pazarlar'daki fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin, sınavlar için ilçelere dönüşlerinde mağduriyete düşmemeleri için bilgi formu doldurarak acele iletmeleri istendi. Söz konusu bilgi formları, DPÜ'ye ait ''www.dpu.edu.tr'' internet adresinden doldurulup gönderilebiliyor.

ŞAPHANE'DE DE EĞİTİM VE ÖĞRETİME ARA VERİLDİ

Bu arada deprem nedeniyle Simav ve Hisarcık ilçelerinin ardından Şaphane ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 30 Mayıs'a kadar ara verildi.

Şaphane Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim ve öğretime ara verildiği, belediye hoparlörleri aracılığıyla vatandaşlara duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber