Erdoğan: Çeteler, MHP'de ameliyat yapıyor, Ülkücüler bunu görmeli/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2011 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, önce Gebze'de sonra Bursa'da konuştu. Erdoğan, Gebze'deki AK Parti Kocaeli Gençlik Şöleni'nde, ?Kaset yoluyla CHP'ye yeni bir şekil verdiler. MHP'yi de aynı çirkin kaset tezgahları ile şekillendirmek, yeniden tasarlamak istiyorlar. Bunu çok tehlikeli gördüğümü ifade etmek istiyorum? dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Stadı'nda düzenlenen Ak Parti Kocaeli Gençlik Şöleni'ne katıldı. Erdoğan, CHP'de bir kaset olayı çıktığını ve eski genel başkanın giderek yerine kaset mamulü bir genel başkanın geldiğini belirterek, şunları söyledi:

Önce CHP ardından MHP

?Ardından işte o kaset yoluyla CHP'ye yeni bir şekil verdiler, adına yeni CHP dediler. Sadece kaset mamulü bir CHP değil aynı zamanda siyaset mühendislerinin tasarımı olan bir CHP'dir bu. Şimdi aynısını MHP'ye yapıyorlar. MHP'yi de aynı çirkin kaset tezgahları ile şekillendirmek, yeniden tasarlamak istiyorlar. Bunu çok çirkin çok tehlikeli gördüğümü ifade etmek istiyorum. Siyaset elbette ki kirinden, pasından, edepsizliklerden arındırılmalıdır. Elbette temiz olmalıdır. Ama bunu milletim sandıkta yapar. Demokrasilerde siyaset tasarımını siyasetin yeniden dizaynını sadece ve sadece millet yapar.

Suçlayacak son kişi Kılıçdaroğlu

Bu kaset komplolarından dolayı bizi, Ak Parti'yi suçlayanlar, çok ciddi bir hezeyan içindeler. Özellikle CHP'nin kaset mamulü, kasetlerden nemalanmış, kasetler sayesinde iş başına gelmiş genel başkanının, çıkıp Ak Parti'ye iftira atması, kendi münasebetsiz pozisyonunu örtme çabasından başka bir şey değildir. CHP'de kaset mağduru beyefendiyi yeniden milletvekili adayı yapan, kaset mağduru hanımı liste dışı bırakan bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'dur. CHP'de eski genel başkanı şantaj için odasında bayan gazeteciyle pazarlık yapan da yine bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bu ortaya saçılan kasetlerden dolayı sağı solu suçlayacak en son kişi de yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

8,5 yıldır mücadele ettik

CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin, partilerinin nasıl dışarıdan tasarlandığını görmelerini istiyorum. Bugün, gözleri dönmüş şekilde bizi suçlayanlar, aslında 8,5 yıldır yürüttüğümüz çetelerle mücadelemizde, demokrasi mücadelesinde, bizi yalnız bırakanlardır. 8,5 yıl boyunca onlar için de mücadele ettik. Bundan sonra da mücadele ederiz. Bu çirkin komploları elbette güvenlik güçleri, istihbarat birimleri, yargı takip edecektir ama ben, başta MHP Genel Başkanı olmak üzere, partilerin üst yönetimlerine, çeteler nezdinde son kullanma tarihleri geçmeden, bizim çetelerle mücadelemize destek vermelerini bekliyorum.

Çete ittifakından MHP dönsün

MHP'ye, bu çeteleri, bu kirli tezgahı, bu komploları görüp, yol yakınken çetelerle işbirliğinden vazgeçmesini tavsiye ediyorum. MHP'ye, CHP ile kurduğu çete ittifakından, çete kardeşliğinden geri dönmesini tavsiye ediyorum. MHP Genel Başkanı, öfkesine hakim olamayarak, kimyası bozulmuş şekilde Ak Parti'yi suçlayacak yerde, gözünü açsın, oynanan oyunu görsün. Sayın Bahçeli, bu ülkenin Başbakanına, haddi, hududu, edep dairesini aşarak saldırmak, sizi çeteler nezdinde şirin gösterebilir ama milletim bu üsluptan rahatsız oluyor bilesiniz. Öfke patlamalarınız çirkinliğin üzerini örtmeye yetmiyor. Hakaretleriniz, küfürleriniz hiçbir şeyi meşru hale getirmiyor. Şu yaşanan manzara, MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime yapılmış en büyük haksızlıktır.

Uçakla davetiye göndermedim

Ya ben bir defa, devletin uçağıyla davetiye göndermiş değilim, hangi devirde yaşıyoruz. Kargoyla göndeririz. O sıra, bir çalışma programı için ben, Ürdün Kralı'nın davetine gidiyorum. Eşim, çocuklarım, Devlet Bakanı Egemen Bey... Yapacağımız görüşme Ortadoğu ve Irak ile ilgili. Bu vesileyle büyük kızımın düğünüyle ilgili daveti yaptım. Kalktı bunlar uçakla davetiye göndermiş gibi yayınladı. O zaman İtalya Başbakanına, Pakistan Cumhurbaşkanına davetiyeyi neyle gönderdim? Allah aşkına böyle yalan olur mu??

Siyaset mühendisliğine karşıyız

ERDOĞAN, Gebze'de Ak Parti olarak siyaset mühendisliğinin her zaman karşısında olduklarını belirterek, şunları söyledi: ?27 Mayısta bu ülkeye milli irade dışında rota çizmeye kalkıştılar. Ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiler. 12 Eylül'de milli iradeyi hiçe saydılar ülkede çok ağır yaralar açtılar. 28 Şubatta bu ülkede bir kez daha milli iradeye müdahale ettiler. Siyaset mühendisliği yaptılar, ülkeyi yokluğa, yoksulluğa, zulme ve baskıya mahkum ettiler. Biz hiçbir şekilde sivil siyasete müdahale edilmesine, siyasetin o siyaset mühendisleri eliyle şekillendirilmesine seyirci kalmadık kalmayacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber