23 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 23 Mayıs 2011 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 12.00'de Pakistan Büyükelçisi Tariq Azizuddin'i, saat 15.00'da İsveç Parlamento Başkanı Per Westerberg ve beraberindeki heyeti, saat 16.30'da Güney Afrika Cumhuriyeti eski Devlet Başkanı ve Global Leadership Foundation Başkanı F. W. De Klerk ve beraberindeki heyeti, saat 17.30'da Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdül Celil ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Şahin'in programı

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 11.45'de İsveç Meclis Başkanı Per Westeberg ile bir araya gelecek,

ardından heyetler arası görüşmeler yapılacak. Şahin, İsveç Meclis Başkanı Westerberg onuruna öğle yemeği verecek. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 14.00'da Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu İstişare ve

Değerlendirme toplantısına katılacak. Erdoğan, saat 13.30'da Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil'i kabul edecek, saat 15.00'da Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi'nin Yeşilbayır Mahallesi Girişi Köprülü Kavşağı'ndaki ortak açılış törenine katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, saat 19.30'da Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinin tanıtılacağı geceye katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, saat 10.30'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyo'nunun Birlik ve Federasyon başkanlarıyla toplantı yapacak. Ergün, saat 14.00'da Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen ''Tüketicinin Sağlığını Tehdit Eden Tehlikeli Kimyasalların Kısıtlanması'' konulu toplantıya katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, saat 11.00'da katı atık birlikleri ve belediyelere hibe edilen 171 adet sıkıştırmalı katı atık toplama aracını, ilgili atık birlikleri ve belediyelere dağıtacak.

- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, perakende sektöründe zaman ve maliyet unsurlarında ihracatçıya kolaylık sağlayacak yeni uygulamaları saat 10.30'da Swiss Otel'de yapılacak toplantıda sektör temsilcilerine anlatacak.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 14.00'da Çekmeköy'de fabrika ziyareti, 15.30'da Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi'nde yaşlılarla toplantı ve saat 18.00'da Göl Konakları'nda site toplantısı yapacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, seçim çalışmalarına kent merkezinde devam edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Van, Hakkari ve Bitlis'te halka hitap edecek. İlk olarak Van'daki mitinge katılacak olan Kılıçdaroğlu, ardından helikopter ile Hakkari'ye oradan da Bitlis'e geçecek.

- Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, saat 13.00'da Alanya ilçe teşkilatını ziyaret edecek.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 12.00'de Afyon Cumhuriyet Meydanında halka hitap edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Çevre ve Orman Bakanlığı, saat 11.00'de başlayacak Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik gününü yapacağı bazı etkinlikle kutlayacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, saat 11.00'de ''21 Mayıs Dünya Süt Günü'' etkinliğine katılacak.

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in himayesinde, saat 09.30'da ''Türkiye Liselerarası Bilgi Yarışması'', TBMM tören salonunda yapılacak.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, saat 10.00'da Gazi Üniversitesi'nde bilimsel bir çalışmaya katılacak.

- Media Markt Ankara Forum Mağazası ve Forum Ankara Outlet tarafından, saat 13.00'de ''Teknoloji Fuarı'' açılıyor.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığını yürüttüğü Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) Anatüzük Komitesi toplantısı saat 08.30'da Sultanahmet Four Seasons Otel'de yapılacak.

- Cumhuriyet Güçbirliği milletvekili adayı Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, Eyüp seçim irtibat bürosuna yönelik saldırı iddialarına ilişkin saat 11.15'te Beşiktaş Seçim Bürosu'nda basın açıklaması yapacak.

- Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı'nın "Saray Konferansları" kapsamında saat 17.00'da Dolmabahçe Sarayı'nda "Tarihi Binalardaki Deprem Riskleri" konulu konferans verecek.

- Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Hastanesi'nin hasta teşhis ve tedavi bölümlerinin faaliyete geçmesi nedeniyle saat 19.30'da The Ritz Carlton Otel'de Ferhat Göçer'in katılımıyla gece düzenlenecek.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Fenerbahçe, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'dan sonra taraftarlarıyla şampiyonluk kutlaması yapacak. Sarı-lacivertli oyuncular, saat 17.00'de Samandıra Tesisleri'nde toplanacak ve ardından da üstü açık bir otobüsle Bağdat Caddesi'nden geçerek şölenin düzenleneceği Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gelecek.

- Bank Asya 1.Lig'den Spor Toto Süper Lig'e çıkacak 3. ve son takımın belli olacağı play-off maçları kapsamında 2 maç yapılacak, program şöyle:

16.00 Tavşanlı Linyitspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor

20.00 Orduspor-Çaykur Rizespor

İHA

23 Mayıs Pazartesi

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde sırasıyla Pakistan Büyükelçisi Tarık Azizuddin ile Güney Afrika Cumhuriyeti eski Devlet Başkanı De Klerk'ı kabul edecek. (12.00/16.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da toplu açılış törenlerine katılacak. Erdoğan,

yapımı Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan; altyapı ve park açılışlarını yapacak, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için yapılan 240 konutun teslim törenine katılacak.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i kabul edecek. (14.00)

Başbakan Erdoğan, TESK toplantısı ile Mamak Yeşilbayır Mahallesi Girişi Köprülü Kavşağı'ndaki açılış törenine katılacak. (11.00/15.00)

Ankara'ya gelecek olan Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdül Celil, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilecek. (17.30/13.30)

İsveç Meclis Başkanı Per Westerberg, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek. Vesterberg, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i de Meclis'te ziyaret edecek. (11.30/15.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Van, Hakkari ve Bitlis'te düzenleyeceği mitinglerde konuşacak. (11.00/13.30/16.30)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İzmir'de basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Gölbaşı'nda belediyelere hibe edilen 171 adet sıkıştırmalı katı atık toplama aracının teslim törenine katılacak. (11.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da faaliyet gösteren Harput Grup bünyesindeki Kinteks fabrikasında işçilerle öğle yemeği yiyecek. Arınç, Marmara ve Ege bölgelerinde yayın yapan yerel radyo ve televizyon kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı ''RTÜK Yerel Yayıncılara Yönelik Bilgilendirme'' panelinin açılışına iştirak edecek. (12.00/19.00)

Tarım Bakanlığı, Güvenpark'ta süt günü düzenleyecek. (11.00)

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Şahhane Restaurant'ta, Kimse Yok mu Derneği'nin faaliyetlerini anlatacağı tanıtım toplantısına katılacak. (19.30)

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, antrepoları perakendecilerin kullanımına açacak projeyi İstanbul'da yapacağı basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacak. (09.30)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Arazi Toplulaştırma ve Sosyal Altyapının İyileştirilmesi Toplu açılışı ve tapu dağıtım töreni yapılacak. (13.30)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk ile yapacağı basın toplantısında Çukurova Havalimanı ve Akdeniz Sahil Yolu'na ilişkin projeleri açıklayacak. (10.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı Müzesi'nde 'İstanbullu Rum Ressamlar Topkapı Sarayı'nda sergisinin açılışına katılacak. (17.00)

SPOR

Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e çıkacak 3. ve son takımı belirleyecek play-off maçlarında TKİ Tavşanlı Linyit-Gaziantep Büyükşehir Belediye ve Orduspor ? Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek. (16.00/20.00)

Fenerbahçe, şampiyonluk kutlamalarına Samandıra tesislerinde düzenleyeceği törenle devam edecek. (20.30)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber