Bahçeli: Başbakan'ı Yüce Divan korkusu sardı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mayıs 2011 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın üçüncü defa iktidar olması arzusunun altında Yüce Divan'da kendisinden sorulacak hesabın korkusunun yattığını öne sürdü. Bahçeli, Afyonkarahisar'dan Başbakan Erdoğan'a, "Sayın Başbakan geceleri kabus görüyor. 'İktidardan düşersem başıma ne gelir' diye kara kara düşünüyor. Merak etme iktidar olamayacaksın. O yol sana kapanmış olacak Allah'ın izniyle. Sana açık olan bir yol var, o da Yüce Divan olacak" diye seslendi.

MHP lideri Bahçeli, 9 yıla yaklaşan bir süre içinde Türkiye'yi yönetin Ak Parti iktidarının, güçlü iktidar yapısına rağmen teslimiyetçi politikalarla, dış odakların güdümünde yönetim anlayışıyla milletin beklentilerine karşılık veremediğini söyledi. Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 8 bin kişiye seslenen Devlet Bahçeli, Ak Parti'nin 'bazı' yöneticilerinin veya bakanlarının ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınları, hanedanları ve çocuklarıyla önemli bir servet kazanıp mutlu bir azınlığı ortaya koyduğunu iddia etti.

'ALDATMA VE KANDIRMA PARTİSİ'

Başbakan Erdoğan'ın sabahın erken saatlerinden geceyarısına kadar televizyonlarda sürekli konuştuğunu belirten Bahçeli, Başbakan'ın neyi ne kadar anlattığının, anlattığının ne kadar doğru olduğunun meçhul olduğunu ileri sürdü. Başbakan Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye tablosu ile Türkiye gerçeğinin uyuşmadığını ileri süren Devlet Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşımızın feryadı, vatandaşımızın sesi, ızdırabı, sıkıntısı doğru olan odur. Sayın Başbakan, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni 'Aldatma ve Kandırma Partisi' haline dönüştürmüş ve üçüncü dönem iktidarı yine bu yöntemle alabileceğini zannetmektedir. Ancak AKP'nin 9 yıllık uygulamasının farkında olan ama sessiz bir çoğunluk olan 'Bugün söylemiyorum ama ne söyleyeceksem 12 Haziran'da sandıkta söyleyeceğim' diyen milyonlar var."

'İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI PKK'YI SUÇLUYOR'

Türkiye'de yoksulluğun giderek yaygınlaştığını ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin bir uçurum haline geldiğini savunan MHP Lideri Bahçeli, dünyanın farklı ülkelerinde böyle bir tablo karşısında sosyal patlamalar ve isyan hareketleri yaşanırken, Türkiye'nin böylesine bir kaos ve kargaşa ortamına süreklenmediğini söyledi. Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ülkede, henüz bunlar olmuyor. Çünkü bu millet elhamdülillah Müslüman bir topluluk. Mevcuda kanaat getiriyor. Milli manevi değerleri tahribatı devam ettirirseniz, bu ülkenin yetiştirdiği her insanı, kendisinden önce var olan bu şahsiyetleri yok farz edip, ağzımıza gelmeyecek hakaret alışkanlığını ortaya koyarsanız, bu millet bu değerlerden gittikçe uzaklaştığında, bu ülke yiyenlerle yemiyenlerin kavgasının başladığı yeni bir döneme girer. Bu dönem Allah muhafaza büyük bir felaket olur. Zaten Türkiye'nin başında büyük belalar var. İşte Güneydoğu'da, İstanbul'da molotof kokteylleriyle yakılan otomobilleri, yakılan evleri, yakılan mağazaları görüyorsunuz. Devlet yok, yetersiz. Ama Sayın Başbakan Hakkari'ye gidiyor. Kepenkler kapanmış. Diyor ki, 'Bunlar kapanmamış birileri kapattırmış.' Yani işbirliği içerisinde olduğu PKK'yla, şimdi onların teröristlerini suçluyor."

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari mitinginde kendisinin güvenliğini sağlamak için Vali'den Kaymakam'a herkesin orada olduğunu söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Onların gücü yetmiyor da bir avuç çapulcu şehre hakim oluyor. Böyle bir rezalet hiç biryerde yaşanmamıştır" dedi.

'YÜCE DİVAN KORKUSU SARDI'

Başbakan Erdoğan'ın ülkeyi yönetemez hale geldiğini ileri sürerek eleştirilerine devam eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Üçüncü defa iktidar olması arzusu, tamamen Yüce Divan'da kendisinden sorulacak hesabın korkusu sardığı içindir. Sayın Başbakan geceleri k?bus görüyor. 'Bir' diyor 'İktidardan düşersem başıma ne gelir' diye kara kara düşünüyor. Merak etme, iktidar olamayacaksın. O yol sana kapanmış olacak Allah'ın izniyle. Sana açık olan bir yol var, o da Yüce Divan olacak. Bu yaptığınız iftiralar, bu yaptığınız saldırılar, bu millete yapmış olduğunuz zulümler, ama bunun yanında gencecik çocuklara gemi filosu kurduran, servetine servet katan, ama ülkenin mutluluğunu kendisinde görüp Türkiye gerçeğinden uzaklaşan bir Başbakan'ın yapacağı bir şey yoktur. Öyleyse Sayın Başbakan'ın gitme zamanı gelmiştir. Bu hükümetin yapacağı yoktur. Bunun üçüncü dönemi de olmamalıdır. Eğer olursa Türkiye bölünmeye doğru giden, kardeş kavgasına sebep olan bir iktidar olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber