25 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 25 Mayıs 2011 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.30'da Ankara Atatürk Lisesi'ni ziyaret edecek. Gül, saat 14.30'da Afrika medya yöneticileri heyetini, saat 16.30'da Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyon Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Ankara proje tanıtım toplantısına katılacak, saat 13.00'da Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenecek, saat 15.00'da Kırıkkale polis okulunda toplu açılış törenine katılacak. Başbakan Erdoğan, saat 17.30'da Nevşehir Atatürk Caddesi'nde halka seslenecek, saat 19.00'da Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nin açılışına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İ.B.B. Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu'nda saat 19.00'da, Batman Sason Platformu'nun düzenleyeceği "Güneydoğu Şenliği'ne katılacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da saat 09.00'da, AK Parti milletvekili adaylarıyla birlikte, basın mensupları ile bir araya gelecek. Bakan Gönül, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valiliği'nde saat 10.00'da, Bursa ve İstanbul arasında kültür ve turizm işbirliğini amaçlayan destinasyon projesi tanıtım programına katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim bölgesi Konya'da, çalışmalarına devam edecek. Esnaf ziyaretlerinde bulunacak olan Bakan Davutoğlu, çeşitli toplantılara katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar ve Sandıklı ilçesinde seçim çalışmalarına devam edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikaları ziyaret ederek işçilerle görüşecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 12.30'da ''Anadolu'yu Bırakmayız Heyeti''ni ziyaret edecek ve saat 16.00'da parti Genel Merkezi'nde Anadolu Dernekleri Federasyonu temsilcileriyle görüşecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kütahya saat 14.00'te, Zafer Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde konuşacak.

- CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, seçim çalışmaları kapsamında, Antalya'nın Kemer ilçesinde vatandaşlarla bira araya gelecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, saat 14.00'de Bankanın İdare merkezinde toplanacak.

- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, saat 09.45'te ASO Meclis toplantısında ekonomiyi değerlendirecek.

- YÖK Genel Kurulu, saat 10.00'da YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanacak.

- Emniyet Genel Müdürlüğü, saat 09.00'da Polis Akademisi Suç Önleme Araştırma Merkezi'nin Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü için hazırladığı proje olan ''Kayıp Çocuklar Vakaları'' başlıklı toplantı yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, saat 14.00'de Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu'nun 120. toplantısını yapacak.

- Botaş Genel Müdürlüğü, saat 14.00'de "Tunceli Doğal Gaz Boru Hattı Arıza - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi" ihalesini yapacak.

- Büro Emekçileri Sendikası, saat 12.45'te Ankara adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacak.

- TED Ankara Koleji, saat 19.00'da 19. Kültür ve Sanat günleri etkinliğini bir dizi etkinlikle sergileyecek.

- Ankara Estetisyenler Derneği, saat 10.00'da Anıtkabiri ziyaretin ardından saat 13.00'da basın açıklaması yapacak.

- BDP, KADEP HAK-PAR ve bazı STK temsilcileri, saat 09.30'da 21 kişiden oluşan bir heyet Ankara'da bazı kurumlarla bir dizi görüşme gerçekleştirecek.

- Sivil Dayanışma Platformu, Larespark Hotel'de saat 10.00'da, Yeni Anayasa Platformunun sürece katkı amacıyla düzenlediği "23 Anayasa Toplantısı"nın ilk ara raporunu açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok, Möwenpick Otel'de saat 10.00'da, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında "Renkler Herkes İçindir" konulu basın Toplantısı düzenleyecek.

- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

- MAZLUMDER İstanbul Şubesi, Sultanahmet Adliyesi'nde saat 11.00'de, Beşar Esad ve Suriyeli yöneticiler hakkında 'İnsanlık Suçu' işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunup ardından basın açıklaması düzenleyecek.

- Sanatçı, Aydın, Yazar, Alevi İnanç Önderleri ve Demokratik Kitle Örgüt Temsilcileri, Taksim Hill Otel'de saat 11.00'de, Turgut Öker'in bağımsız adaylığını ve Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerini neden desteklediklerine dair basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İ.B.B. Sosyal Tesisleri Florya'da saat 12.30'da, 10 Km Mesafeye Dakikada 8 Bin Litre Su Basabilen "AHTAPOT" hortum araçlarının hizmete alınması ve tatbikatı dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Maçka Sanat Parkı'nda saat 11.30'da, "Benim Yeşilim" projesi etkinliklerine katılacak.

- Bağcılar Belediyesi ile Uçurtmacılar Derneği, saat 16.00'da "Uçurtma Şenliği" düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- A Milli Takım, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 3 Haziran'da Brüksel'de Belçika ile oynayacağı maç öncesi Hollanda'da yapacağı hazırlık kampı için saat 19.00'da Swissotel the Bosphorus'ta toplanacak.

- Futbol Plus Dergisi tarafından yılın sporcularına, spor adamlarına ve gazetecilerine ödülleri saat 19.00'da Polat Otel Champions Bar'da düzenlenecek törenle verilecek. İhlas Haber Ajansı (İHA) yılın ajansı seçildi.

- Beko Basketbol Ligi Play-off yarı final serisine yapılacak tek maçla devam edilecek, program şöyle:

20.00 Banvit - Galatasaray Cafe Crown

İHA

25 Mayıs Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Atatürk Lisesi'ni ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı, daha sonra Çankaya Köşkü'nde Afrikalı medya yöneticileri ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz'i kabul edecek. (11.30/14.30/16.30)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Konferans Salonu'nda Ankara'ya ilişkin ?çılgın' projelerini açıklayacak. Erdoğan, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek. Daha sonra polis meslek yüksek okulunun açılışını yapacak. (11.00/13.30/15.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bayburt, Rize, Gümüşhane ve Sivas'ta düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek. (11.00/13.30/15.00/17.30)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Gölbaşı'nda HES karşıtlarını ziyaret edecek. (12.30)

Yüksek Öğrenim Genel Kurulu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanacak. (10.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı işbirliği ile başlatılacak 'Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi' mutabakat zaptı imza töreni vesilesiyle verilecek öğle yemeğinde konuşacak. (12.00)

Emniyetin 'Kayıp Çocuklar' konulu toplantısı Polis Akademisi Anıttepe Kampüsü'nde gerçekleşecek. (09.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Turizmin Geleceği'' toplantısına katılacak. Er Metal fabrikası işçileri ile yemekte buluşacak. (10.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da esnaf ziyaretinde bulunacak, ''Küreselleşen Dünyada Ayakkabı Sektörü ve Rekabet Aracı Olarak Kümelenme'' konulu panele, Esnaf Odaları Birliği toplantısına, Milli Birlik Projesinde Konya Örneği programına katılacak. (11.00-20.30)

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Adana'da Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'na katılacak. Boyner, Mersin'de de ?Aile Şirketleri Platformu? Semineri'nde konuşacak. (11.00/16.00)

MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi, seçimden önce seçime katılan bütün siyasi partilerin birinci sıra milletvekili adaylarının katılımıyla seçim paneli düzenleyecek. (15.00)

Aralarında Mardin bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk ve bazı belediye başkanlarının da bulunduğu 15 kişilik DTP heyeti, Kuzey Irak'ta temaslarda bulunacak. "Ulusal Birlik Konferansı" hazırlıkları için bölgeye gelen DTP'liler, bugün Irak Kürt Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kürt Parlamentosu Başkanı Kemal Kerküki ve Bölgesel Başbakan Berham Salih ile ayrı ayrı görüşecek.

Geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu hastaneye kaldırılan eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlığıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

SPOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

A Milli Takım, EURO2012 Avrupa Şampiyonası A Grubu'ndaki 6. maçında karşılaşacağı Belçika için toplanacak. (19.00)

Beko Basketbol Ligi, play-off yarı final seri maçında Banvit ile Galatasaray Cafe Crown karşı karşıya gelecek. (20.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber