MEB, ısrarlı bir şekilde, sorunları çözmüyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mayıs 2011 02:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İl İçi yer değiştirmelerle ilgili başvuruları almaya başlamış olup başvurular 27 Mayıs 2011 Cuma günü sona erecektir.

Konu ile ilgili yaptığımız ilk değerlendirmede

?il içi tayinler sıralı tayin olacağından açık olan yada olmayan okullar istenebilecektir. Bu okullarda boşluk varsa yada boşalma olursa yer değiştirmeniz mümkün. Fakat en azından fikir vermesi bakımından bakanlığın illere talimat göndermesi ve hangi okulda hangi alanda kaç öğretmen açığı olduğunu duyurmalıdır.?

cümleleriyle önemli bir hususa dikkat çekmiştik.

MEB duymadı bile? Bu küçük ayrıntı önemli, çünkü okul idareleri son günlerde il içi yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin telefonlarına cevap vermekten iş yapamaz hale gelmişlerdir. A alanında açığınız var mı? Kaç açığınız var sorularına cevap vermek durumunda kaldılar. Bu zaman ve nakit israfı değimlidir. Bu mudur çağdaş yönetim anlayışı ve şeffaflık?

MEB bu konuda geçen yıl yayımladığı yönetmeliğe göre tüm kurumları İl dışı atamalarda sisteme yansıtmış ve böylece şapka çıkmış kel görünmüştü. Türkiye genelindeki öğretmen açığı ortaya çıkmıştı. Bu yıl da aynı durumla karşılaşamamak için olsa gerek hiçbir il duyuru yapmamıştır.

Alkışlanacak tek konu olsa buna da razıyız fakat;

İl içi yer değiştiren öğretmenin il dışına istemesini engellemekte de kararlı davrandı,

Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine öğretmen olma hakkı verilen Anadolu Lisesi öğretmenlerine İl içi yer değiştirmede Fen ve Sosyal Liselerine tercih hakkı dahi vermedi, bu konuda da kararlı davrandı.

Bırakın Hukuku bir tarafa, hakkaniyete dahi uymayan bu yaklaşımlarla MEB nereye varmaya çalışıyor diye sormak istiyoruz?

Bakalım daha ne sürprizlerle karşılaşacağız?

Mesela 30bin öğretmeni alımından sonra Sözleşmelilere özür grubu yer değiştirme hakkı verilecek mi?

30bin öğretmen atamasından sonra boşalacak sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atamalar ne zaman yapılacak kısa sürede öğrenebilecek miyiz?

İl dışı yer değiştirmelerde hangi İl, hangi branş için kaç kontenjan açık ilan edilecek? Açık ilan edilen tüm kontenjanlara atama yapılacak mı? Kontenjanlar ne zaman açıklanacak?

İşte bu ve sayfalar dolusu soruların cevaplarını arıyoruz eğitimciler olarak.

Bu arada yıllardır en azından becayişe izin verin diye bağırdık durduk Sözleşmeli Öğretmenler için nihayet aklın yolunun bir olduğunu anladı birileri ve bunu da koydular il dışı yer değiştirmelere. Bu gerçek anlamda alkışı hak eden bir uygulama bence?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber