Mavi Marmara gemisine saldırının birinci yılı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldırısının birinci yılında eylem düzenledi.

İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önünde, saat 04.30 civarında toplanan gruptakiler, üzerinde saldırıda öldürülenlerin fotoğrafları ve özgeçmişlerinin yer aldığı afişlerle, Filistin bayrakları ve çeşitli dövizler taşıdı. Gruptakiler, tekbir getirdi ve bir süre İsrail aleyhine sloganlar attı.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırısının üzerinden tam 365 gün geçtiğini anımsatarak, ''katillerin hala hukuk önünde hesap vermediğini'' söyledi.

Dünyanın saldırıyı sadece seyrettiğini ifade eden Ünsal, ''saldırıda sadece gemide bulunan ya da Gazze'deki insanların değil, tüm insanlığın, insanlık hukukunun ayaklar altına alındığını'' dile getirdi.

Verilen mücadelenin sonucunda Mısır'ın Refah Kapısı'nı açtığını ve Gazze üzerindeki ambargonun kalktığını belirten Ünsal, ''Zulümlere sessiz kalmaz, omuz omuza mücadele edersek, yeryüzünde hiçbir şekilde zulmün yerleşmesi mümkün değil'' dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da bu davayı tüm dünyanın sahiplendiğini, geçen yılki aktivist ülke sayısı 40-60 iken bu yıl bu rakamın 100'e çıktığını belirtti. Turbay, saldırıda ölenleri ''şehit'' olarak niteleyerek, onların ölmediğini söyledi.

İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Koordinatörü Hanefi Sinan da geçen yıl tam bu saatte, sabah namazını kıldıkları sırada İsrail'in hücumbotlar, denizaltıları, helikopterler ve tam donanımlı komandolarla üzerlerine saldırdığını anlattı.

Hiçbir vicdanın bu saldırıya kayıtsız kalamayacağını dile getiren Sinan, ''Ellerinde ne kadar güçleri varsa gelsinler. Biz inanıyor ve iman ediyoruz ki Allah'ın istediği zaman öleceğiz. Haziran ayında ikinci sefere daha güçlü ve dirayetli çıkacağız. Haklıyız, asla pes etmeyeceğiz'' dedi.

Konuşmaların ardından, gruptakiler, Filistin bayrakları üzerinde sabah namazı kıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber