Kılıçdaroğlu: Bizim iktidarımızda atanamayan öğretmen kalmayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde atanamayan öğretmen kalmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Ben iki dönemdir Meclis'teyim, bir kişi de çıkıp Kilis'in sorunu var demedi. Kilis'in sorunlarını dile getirmeyenlere milletin vekili denir mi? İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün diyorlar. Güzel de Türkiye büyüyor, o zaman neden Kilis küçülüyor? Bunların aslında istikrarı yolsuzluk, yoksulluk devam etsin, çiftçi üretemez duruma gelsin demek."

Siyasette temizlik isteyen Kılıçdaroğlu, "Her şeyimiz var, yeter ki temiz siyasetçiye yetki verin. Gencimiz iş istemek için mitinglerine gitmiş, her gelen vurmuş. Siz Recep Bey'in çiftçilerin analarına ne dediğini biliyorsunuz. Çiftçilerimiz kendilerine ananızı alın gidin diyen Başbakan'a hesap soracak. Esnaf yurttaşlarımız çalışırlar, primlerini vergilerini öderler, emekli olduklarında aylıkla yetmediğinden tekrardan çalışmak istediklerinde aylıklarından yüzde 15 kesinti yapılır. Dünyanın hiçbir yerinde çalışan insanı çalıştı diye cezalandıran başka bir hükümet yok. Biz emekliden alınan yüzde 15 kesintiyi kaldıracağız. esnaf yurttaşlarımız çalışacak, üretecek ve emeklerinin karşılığını alacaklar." şeklinde konuştu.

Sınır kapılarının önemine değinen Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Buradaki sınır kapısını açacağız, akrabaları buluşturacağız ve size ticaret yapma imkanı sağlayacağız. Öncüpınar Sınır Kapısı'nı ticaretin merkezi yapacağız, böylece hem Türkiye vatandaşı kazanacak hem Suriye vatandaşı kazanacak."

Kılıçdaroğlu, çiftçi sorunlarına değinerek, "Çiftçimizin elektrik borcunu sileceğiz ve mazotu litresi 1,5TL'den vereceğiz. Recep Bey etrafına bakıyor çocukları çalışıyor, bu yüzden de zannediyor ki bu ülkede işsizlik yok. Halktan haberi yok, halkın ne sıkıntısı var bilmiyor. Yürütmede ustadır kendisi. Ben milletimi, halkımı düşünüyorum, cebimi değil. Açlıktan ölen çocuklarımızı düşünüyorum, cebimi değil. Milletin kaburgası çıktıkça Erdoğan'ın ensesi kalınlaşıyor. Atalarımızın güzel bir sözü var; Hiç kimse açlıkla terbiye olmasın. Yoksulluğu sileceğim bu güzel coğrafyadan." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Suriye ile ilişkilerin bozulduğunu savunarak, şunları dile getirdi: "Artık tır şoförleri, kamyon şoförleri giriş yapabilmek için 300 ile 700 dolar arasında ücret ödemeye başladı. Zaten kamyon şoförleri kamyonlarında 10 numaralı yağ kullanmak zorunda kaldılar, hani sıfır sorundu."

Üniversite sınavına değinen Kılıçdaroğlu, "Gençlerimizi şifreli sınava maruz bırakanlardan bunun hesabını soracağım. Ailelere sesleniyorum; çocuklarınızın geleceği için her türlü fedakarlık yapıyorsunuz, onlar ise çocuklarınıza şifreli sınav yapıyorlar. 12 Haziran'da çocuklarınızın haklarını koruyun ve bu iktidara ders verin. Öyle bir ders verin ki verdiğiniz ders dünyanın her yerinden duyulsun." sözlerini kaydetti.

İktidarın bereketsiz olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Bunlar bereketsiz iktidar. O kadar bereketsizler ki yurt dışından ithal kurbanlıklar getirdiler. Çocuklarımız var, okulda var öğretmen de var, ama biz bunları buluşturmuyoruz. Halkın iktidarında öğrenci ile öğretmeni buluşturacağız. Atanamayan öğretmen kalmayacak. Erdoğan benim arkamdan sallıyor. Ben de diyorum ki gel çık karşıma öyle konuşalım ve halk görsün kim doğruyu söylüyor. 9 milyon emekliye sesleniyorum; sizi ikinci sınıf yurttaş yaptılar. Eğer hakkınızı almak istiyorsanız, huzurlu bir hayat sürmek istiyorsanız, milli gelir artışından pay almak istiyorsanız, intibak yasası çıksın diyorsanız sırtınızı döneceksiniz AKP'ye karşınızda sizin hakkınızı savunan ve size hakkınızı verecek olan 6 oklu CHP'yi göreceksiniz. Bedeli ne olursa olsun barışı ve kardeşliği getireceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber