Sayıştay, mülakat sorunu kalmadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2011 11:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

2009 yılında yapıaln sınavla Sayıştay Başkanlığına denetçi yardımcısı alınmıştı. Ancak Danıştay, denetçi yardımcısı alımındaki sözlü sınavın sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınmadığı gereçesiyle, sınavı iptal etmişti. İtal sonrasında, işe başlayan denetçi yardımcılarının atamaları iptal edilmişti.

Sonrasında, 2009 yılında yasal düzenleme yapıldı. Düzenlemede, sınav sonucu atananların haklarının saklı olduğu, mülakatta elenenlerin ise bir daha sınava alınacağı hüküm altına alındı. Bu yasal düzenlemenin iptali istemiyle Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grubu Adına Grup Başkanvekilleri Ankara Milletvekili Hakkı Suha OKAY, İstanbul Milletvekili Kemal KILIÇDAROĞLU ile İzmir Milletvekili Kemal ANADOL, Anayasa Mahkemesine başvurdu. Mahkeme bu istemi 2 Haziran 2011 tarihinde görüştü. Yapılan değerlendirmede iptal isteminin reddine karar verildi.

İŞTE İPTAL İSTEMİ REDDEDİLEN MADDE

MADDE 2- 832 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 11- 2/2/2009 ? 6/2/2009 tarihleri arasında yapılan Sayıştay denetçi yardımcısı adaylığı sözlü sınavında başarısız sayılanlar, bu Kanun hükümlerine göre mülakata alınırlar. Bu Kanunun 9 uncu maddesinin yedinci fıkrasındaki ?yetmiş? ibaresi, bu mülakatta ?elli? olarak uygulanır.

2/2/2009 ? 6/2/2009 tarihleri arasında yapılan sınav sonucuna göre atananların, sınav sonucuna ilişkin hakları saklıdır. Bu adayların eğitimleri ve stajları kaldığı yerden devam eder.

Bu Kanunun 9 uncu maddesinde öngörülen yönetmelik bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç üç ay içerisinde çıkarılır.?

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber