Havalar serin gidince öğrenciler okulu asmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2011 20:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya'da bu yıl ilkbaharın serin gitmesi ortaöğretimde öğrenci devamsızlıklarını azalttı. Devamsızlıklar geçen yılların mart ve nisan aylarına göre yaklaşık yüzde 35 oranında düştü.

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bu yıl nisan ve mayıs ayında geçen seneye nazaran öğrencilerin devamsızlığı yüzde 30-35 oranında azaldı.

Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan, havaların serin gitmesinin eğitimi olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Devamsızlıkların geçen yıllara göre azalmasının eğitim camiasını mutlu ettiğini vurgulayan Özkan, şöyle konuştu: "Bu da eğitimi olumlu yönde etkiledi. Yağmurlu soğuk ve serin havada dışarıda yapacak bir şey bulamayan öğrencilerimiz derslerine devam etti. Sıcak ve güneşli havada öğrencilerin devamsızlıkları serin ve soğuk havaya göre daha fazla oluyor. Biz eğitimciler olarak havaların serin gitmesine sevindik. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin performansı düşmeden konularımızı işledik. Sıcak hava tabi ki devamsızlıkları artırdığı gibi ders verimliliğini olumsuz yönde etkiliyor. Bu dönem sıcaktan bunalmadan eğitim ve öğretim yılımızı kapayacağız."

Psikolog Ahmet Kurt ise iklimin insan psikolojisi üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirterek, sıcak ve güneşli havada insanın kendisini dışarı atmak istediğini ifade etti.

Soğuk kış günlerinden sonra nisan ve mayıs aylarında güneşin insanın içini ısıttığını ve adeta dışarı davet ettiğini dile getiren Kurt, "Sıcak ve güneşli havalarda öğrencileri sınıf sıkabilir. Dışarıdaki pırıl pırıl bir güneşli hava cezbeder. Bu sebeple nisan ve mayıs aylarında öğrenciler sıcak günlerde okula gitmek istemez ve okulu çeşitli bahanelerle asmaya çalışırlar." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber