Şüpheli operasyona iddianame/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2000 yılında şehit düşen 6 askerin, Balyoz Planı karşıtı Tuğgeneral Mustafa Bıyık'ın tasfiyesine yönelik düzenlenen şüpheli operasyon sonucu hayatını kaybettiği iddiasını soruşturmak üzere iddianame hazırlandı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon soruşturması kapsamında, hakkında "anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak" iddiası ile tutuklu yargılanan PKK itirafçısı ve Jitem elemanı Ulaş Özel kod adlı Özgür Ahiboz'un ifadesine yer verildi.

Ulaş Özel kod adlı itirafçının "2000 yılında şehit düşen 6 askerin, Balyoz Planı karşıtı Tuğgeneral Mustafa Bıyık'ın tasfiyesine yönelik düzenlenen şüpheli operasyon sonucu hayatını kaybettiği iddiası belirtildi ve davanın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon soruşturması ile birleştirilmesi talep edildi.

Geçtiğimiz Mart ayında ulusal bir gazetede yayımlanan haberde, JİTEM'ci olduğu belirtilen Ulaş Özel'in Ergenekon savcısına verdiği 34 sayfalık ifadede, Balyoz Planı karşıtı Tuğgeneral Mustafa Bıyık'ın tasfiyesine yönelik düzenlendiği ileri sürülen 2000 yılındaki operasyonda 6 askerin hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Bunun üzerine görüşülen, şehit düşen altı askerden biri olan Nevşehirli Uzman Çavuş Asım Gökmen'in eşi Ayşe Gökmen, iddiaların araştırılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan soruşturma açmalarını istedi.

Şehit Uzman Çavuş Asım Gökmen'in eşi Ayşe Gökmen, "Burada yaralılara yardım gitmediği, yardım istenen ve yaralıların inlemelerinin duyulduğu, telsizlerin kapatılma emri verildiği, 6 kişinin ölüme terk edildiği iddiaları var. Bunların araştırılmasını istiyoruz. Bu iddiaları gazeteden okuduğumuz zaman benim ve çocuklarımın psikolojisi bir defa daha bozuldu, şok olduk. Başbakan ve cumhurbaşkanından soruşturma açmalarını istiyoruz. 10 yıl sonra böyle iddialar ortaya atılıyor. Doğru mudur yanlış mıdır, tam emin olmak istiyoruz. Eşimin şu şu nedenden dolayı şehit olduğunu bilmek istiyorum. Böylece içimiz bir nebze olsun rahatlar." diye konuşmuştu.

Konu ile ilgili iddianame Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. İddianamede, davanın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon soruşturması ile birleştirilmesi talep edildi. Açılan dava ile ilgili olarak Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren şehit Uzman Çavuş Asım Gökmen'in eşi Ayşe Gökmen sonrasında yaptığı açıklamada, varsa suçluların açığa çıkarılması için açılan davanın kendilerini rahatlattığını söyledi.

Verdiği ifadede davacı olduğunu ve sonuna kadar takip edeceğini belirttiğini söyleyen Gökmen, davanın devamı Malatya veya İstanbul'da olursa da oralara da gideceğini ifade etti. 10 yıl önce olan olayın kendilerine normal bir çatışma olarak söylendiğini, ancak gazete haberinde farklı durumların olduğunun yazıldığını belirten Gökmen, "Olayın tam olarak aydınlanmasını istiyorum. Çok acı çektik. Olay tekrar ele alınınca psikolojimiz yine bozuldu. Ancak varsa suçluların ortaya çıkarılacak olması bizi rahatlatıyor. Davayı sonuna kadar takip edeceğim. Sesimizi duyarak olayın üzerine giden herkese teşekkür ediyorum. Varsa suçluların bir an önce adaletin önüne çıkarılarak gerekli cezayı almalarını diliyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber