Polis ve adliye memurlarına operasyon polis kamerasında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2011 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da aralarında bazı polis memurları, adliye çalışanları ve memurların da bulunduğu bir suç şebekesi soruşturması kapsamında 31 kişinin yakalandığı açıklandı. Polis memurlarının iletişim tespit bilgilerini sızdırdıkları, adliye memurlarının da iş takibi karşılığı maddi menfaat elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alındıkları belirtildi. Biri başkomiser 7 polis ve 2 adliye çalışanı memurun da gözaltına alındığı operasyonda polis kamerası da saniye saniye kayıt yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen soruşturma kapsamında Avcılar Güngören, Fatih, Bakırköy, Sarıyer Zeytinburnu, Bahçelievler, Sultangazi, Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir ilçeleri ile Ankara, Kırşehir, Van ve Şırnak'ta 31 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. ?Tehdit, göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, usulsüz silah ruhsatı verilmesi, kişisel verilerin usulsüz olarak ele geçirilmesi, görevi kötüye kullanma, rüşvet ve adliyelerde maddi menfaat elde edilmesi? iddialarıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan kişilerin 31 ayrı olaya karıştıkları belirlendi.

2009 yılında çok sayıda usulsüz silah ruhsatı verilmesi, 2009 yılında Bakırköy'de kamu görevlisi olarak kendini tanıtanlar tarafından dolandırıcılık yapılması, 2010 yılı içinde bazı polislerin kişisel verileri usulsüz olarak ele geçirmeleri ve görevlerini kötüye kullanmaları, Güngören'de resme belgede sahtecilik, ticaret mahkemesindeki bir davada usulsüz karar çıkartmak gibi çok sayıda olayın aydınlatıldığı kaydedildi. Operasyon yapılan adreslerde aramalar, ele geçirilen silah ve malzemeler polis kamerasın tarafından da kayıt altına alındı.

Operasyonda 7 adet usulsüz şekilde ruhsat alınmış tabanca, 2 adet suçta kullanılmış ruhsatlı tabanca, 484 mermi, 1 adet sahte MİT kimliği, 1 adet araç sireni,1 adet telsiz, resmi kurumlara ait sahte giriş kartı ile sahte pasaportlar ele geçirildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan şüphelileri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber