Okul müdürleri rotasyonuna tepki büyüyor...

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Adana Şube Yönetimi, Adana'da okul müdürlerinin sezon ortasında rotasyona tabi tutulmasına tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen Adana 1.No'lu Şube Başkanı İbrahim Sezer, Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 12 Nisan 2005 Salı günü uygulamaya konulan okul müdürleri rotasyonunun Adana'da eğitim çalışanları ve okul müdürleri arasında hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 27. maddesine 3. fıkra eklenerek Resmi Gazete'de de yürürlüğe girdiğine işaret eden Türk Eğitim Sen Adana 1.No'lu Şube Başkanı İbrahim Sezer, "Bu yasada 'Bulundukları eğitim kurumu müdürlüğünde en az 5 yıl süreyle görev yapanların bu süreye ait çalışmaları dikkate alınarak gerekli görülmesi halinde atamaya yetkili makamlarca görev yerleri aynı veya bir üst tip eğitim kurumu müdürlüğü olacak şekilde değiştirilebilir' denmektedir.

Yapılan atamalara baktığımızda belirlenen kriterlerin bir çoğunu taşıyan okul müdürlerinin hak ettikleri okullara atanmadıkları, bazılarının ise hak etmedikleri okullara atandıkları görülmektedir. Kriterlere uygun atama yapılmadığına göre atamalar hangi kriterlere göre yapılmıştır?"dedi.

Sezer, atamaların en azından eğitim-öğretimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi bakımından hiç değilse sezon sonunda yapılması gerektiğine de dikkat çekerek, "Çok acil olan ne vardı da okul müdürlerinin atamaları yapılarak hemen yer değiştirmeleri istenmiştir? Eğitim-öğretim yılının sonu neden beklenmemiştir. Bu uygulamayla okul müdürlerinin, eğitim çalışanlarının, çocuklarımızın psikolojisi bozulmuştur. Verimliliği artırma adına yapılan rotasyon kimseyi memnun etmediğine göre kimin için yapılmıştır? Bu soruların cevaplarını istiyoruz" diye konuştu.

Sezer ayrıca, bu uygulamanın 70'in üzerinde müdürün yerinden edildiği Adana dışında bir de Eskişehir'de yapıldığını ve 25 okul müdürünün rotasyona tabi tutuldukları için yargıya başvurarak uygulamanın iptalini talep ettiklerini ifade ederken, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar'ın da açıklamadan önce yurt dışına gitmesini manidar bulduklarını söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber