Kendisini terk eden kız arkadaşını okul kantininde rehin aldı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçükçekmece'de Aydın Üniversitesi'nde eğitim gören Reşit K., kampüsün kafeteryasında, kendisini terk eden kız arkadaşı Esra Ö. 'yü tabancayla rehin aldı.

Yaklaşık 2 saat sonra kız arkadaşını bırakan Reşit K. , yaklaşık 1, 5 saat sonra da polise teslim oldu. Olay, üniversitenin Florya'da bulunan kampüsünde, saat 20. 00'da meydana geldi. Yerel Yönetimler Yüksek Okulu son sınıf öğrencisi Reşit K., iddialara göre, 3 ay önce kendisini terk eden ve başka biriyle birlikte olmaya başlayan aynı üniversitenin Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu son sınıf öğrencisi Esra Ö.'yü konuşmak için çağırdığı kafeteryada başına tabanca dayayarak rehin aldı. Bu sırada diğer öğrencilerin dışarı çıkmasını isteyen Reşit K., kız arkadaşıyla başbaşa kaldı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ KAMPÜSTE

Üniversite yönetiminin ihbarı ile okula çok sayıda polis ekibi gönderildi. Konuşmayı istemeyen ve kız arkadaşını öldüreceğini söyleyen Reşit K., kendisine yaklaşın polisleri de uzaklaşmaları yönünde tehdit etti. Bunun üzerine okula özel harekat polisleri gönderildi. Kampüsün çevresinde kafeteryayı gören noktalara keskin nişancılar yerleştirildi. Okul önüne de her ihtimale karşın iki tane ambulans istendi.

İKİ SAAT SONRA BIRAKTI, ARDINDAN TESLİM OLDU

Polis, operasyon için hazırlık yaparken, kız arkadaşını serbest bırakan Reşit K., yaklaşık 1.5 saat sonra da tabancasını bırakarak kendisi teslim oldu. Akrep tabir edilen polis aracına konulan Reşit K., sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan Üniversite rektörü Prof. Salih Çelikkale basın mensuplarına yaptığı açıklamada yaşananların önemsiz bir olay olduğunu söyledi. Çelikkale, okula nasıl tabanca sokulduğu şeklindeki soruya, "Tabancanın kurusıkı mı yoksa gerçek mi olduğu belli değil" şeklinde cevap verdi. Reşit K., 'nın yakınları ise basın mensuplarına saldırarak bir muhabiri tartakladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber