Gelir İdaresi Yasa Tasarısı Genel Kurulda kabul edildi

Haber Giriş : 15 Nisan 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Böylece IMF ile stand-by imzalanabilmesi için bir adım daha atıldı. Genel Kurul'da, Gelir İdaresi Başkanlığı kurulmasını öngören tasarının yedi maddesi daha kabul edildi. Tasarının kabul edilen 16'ncı maddesi gereğince danışma birimleri oluşturulması hükme bağlanıyor. Danışma birimleri olarak Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği oluşturulacak.

Yasaya göre:

Gelir idaresini yarı bağımsız bir kurum haline getiren yasayla, defterdarlık artık vergi toplamayacak. Bakanlar Kurulu, gerekli gördüğü yerde ve sayıda Vergi Dairesi Başkanlığı kurulmasına karar verecek. Başkanlık olmayan yerlerde vergi dairesi müdürlükleri olacak.

Yasa, maliye teşkilatı personelinde, özlük haklarında kayıplara neden olduğu gerekçesiyle rahatsızlık yaratmıştı. Bu çerçevede, bazı değişikliklere de gidildi.Bin 210 şef ve müdür yardımcılığı kadrosu eklenerek teşkilatın toplam kadrosu 56 bin 680'e yükseltildi. Başka kurumlardaki örneklerine uydurularak, orta ve üst düzey yöneticilerin maaşlarında iyileştirme sağlandı.Ayrıca, 1998'den önce teşkilata giren vergi denetmenlerine bir defaya mahsus ilave bir derece verildi. Genel Kurul'da tasarı üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber