Erdoğan'ın bahsettiği 'Seyfettin amca' konuştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2011 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas mitinginde söz ettiği Kangal-Deliktaş tünelinde 1975 yılından bu yana bekçilik yapan Erzurumlu Seyfettin Uğurlu, tünelin tamamlanacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

70 yaşındaki Seyfettin Uğurlu, Sivas-Malatya-Erzincan arasındaki trenlerin seyrini kolaylaştırmak için 1973 yılında yapımına başlanan ve Ulaş - Kangal arası Tecer-Kangal Varyantı üzerinde bulunan Deliktaş tünelinde 1975 yılında bekçi olarak işe başladı. 1988 yılında emekli olan Seyfettin Uğurlu görevi oğlu Nihat Uğurlu'ya devretti. Bu yıldan itibaren oğulları Nihat ve Hikmet ile birlikte gönüllü bekçilik yapan Seyfettin Uğurlu bir türlü tamamlanamayan tünelin de sembolü oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tünelin sembol ismi Seyfettin Uğurlu'dan Sivas mitinginde şöyle bahsetmişti: "1973 yılında işe başlayan ancak tünel bitmeden emekli olan Seyfettin amcayı yanılttık. 38 yıl sonra tüneli biz bitirdik. Seyfettin amca, 1973 yılında Kangal ilçesi Deliklitaş Tüneli'nin inşaatına başlandığında bekçi olarak işe girdi. Deliklitaş Tüneli, Türkiye'nin 5 bin 300 metre ile en uzun demir yolu tünelidir. Seyfettin amcamız yıllardır bu tünelin bekçiliğini yapmış, tünel bitmeden emekli olmuş. Aynı tünelde oğlu işe başlamış. Seyfettin amca valiye gidip, 'Ben bu tünel bitmeden emekli oldum, oğlum da emekli olur' demiş. Biz Seyfettin amcayı yanıttık. Kangal - Deliklitaş Tüneli'ni inşaatın başlamasından 38 sene sonra biz bitirdik."

Başbakan Erdoğan'dan tünelin hizmete açılacağı müjdesini duyunca çok sevindiğini söyleyen Seyfettin Uğurlu, "1975 yılında Kangal-Deliktaş tünelinde görev aldım. 36 yıldır bu tünelde çalışıyorum. İki oğlumla birlikte tünelde işe devam ediyoruz. Ben burada çalıştığım müddetçe dedim ben bu trenin buradan geçişini göremem. Görürsem de ilk işim memlekete trenle gitmek olacak. Ben burada çalışıp emekli oldum. Oğlumun da emekli olmaya iki senesi kaldı. Ben bu treni göremez dedim. Başbakanı görür görmez tünele önem verdi, çalışmalarımıza devam ettik. İnşallah bu yıl trenimiz geçecek. Başbakan Sivas'ta beni takdim etmiş. Ben de memnun oldum" diye konuştu.

Babalarıyla birlikte Kangal - Deliktaş Tüneli'nde 25 yıldır çalışan Nihat ve 8 yıldır çalışan Hikmet Uğurlu da tünelin hizmete açılacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sivas mitinginde yaptığı konuşmada tüneli birkaç ay içerisinde hizmete açacaklarını söyleyerek açılışına Seyfettin Uğurlu'yu da davet edeceklerini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber