Erdoğan balkon konuşmasını yaptı: Oyumuzu 5 milyon arttırdık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2011 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan balkon konuşmasını yapıyor

Seçimden üçüncü kez art arda zaferle çıkan AK Parti'nin Genel Başkanı Erdoğan, sonuçları değerlendiriyor.

AK Parti'nin yüzde 50 oy alarak yeniden seçimde birinci parti olmasının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan Genel Merkez'de balkon konuşması yapıyor.

Balkona Emine Erdoğan'la gelen Başbakan, eşiyle birlikte partilileri selamladı. Partililer "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye slogan attı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: "Değerli yol arkadaşlarım. Burada Ankara'dan AK Parti Genel Merkezi'nden tüm arkadaşlarımla hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Tokyo'dan Viyana'ya kadar, Paris'ten Toronto'ya kadar tüm soydaşlarımızı buradan selamlıyorum. Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş, Türkiye'den gelecek haberleri heyecanla takip eden Bağdat, Şam, Beyrut, Amman, Kahire, Tunus, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşa ve diğer tüm dost ve kardeş halkları da buradan muhabbetle selamlıyorum. 12 Haziran seçim sonuçları ülkemize, milletimize bütün coğrafyamıza tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar bölgemizde ve dünyada barışa, adalete, huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum. Bütün milletimi bugün katılım noktasında gösterdikleri cesaret ve ciddiyet noktasında sandığa giden tüm vatandaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum. Gurbet ellerden gelip vatanında oy kullanan kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti olarak bugün çok farklı heyecanları yaşıyoruz. Türkiye'deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz. (Kıskananlar çatlasın diye sloganlar atıldı) Kimse çatlamasın, onları da kucaklayacağız. Böyle yaptığımız için demokrasi tarihimizde çok partili dönemde nadir rastlanan bir biçimde üçüncü dönem yetki almanın heyecanını yaşıyoruz. Biz vurmaya değil sevmeye geldik. Karşılığını bulmadığımızda cevabını verir geçeriz. 22 Temmuz'a göre oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize bize olan güveninden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Oyumuzu 5 milyon artırdık 21 milyonun oyunu aldık.

AK Parti'ye oy vermiş olsun ya da olmasın tüm içtenliğimle söylüyorum seçimin galibi hiç şüphesiz Türkiye'dir. Bir kez daha Türkiye kazandı. Bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha milli irade kazanmıştır. Topyekün millet kazanmıştır. Millet mührü eline almış ve son sözünü söylemiştir. Millet bütün soru işaretlerine, tereddütlere son noktayı koymuştur. Bugün Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz, Gürcü, Roman tüm kardeşlerim kazanmıştır. İşçiler, memurlar, emekliler, çiftim, köylüm, engellim, tüm genç kardeşlerim, tüm yavrularımız kazanmıştır. Yoksul kardeşim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Küresel ölçekte mazlumların, mağdurların umudu kazanmıştır. Bugün İstanbul kadar Saraybosna kazanmıştır. İzmir kadar Beyrut kazanmıştır. Ankara kadar Şam kazanmıştır. Diyarbakır kadar Ramallah, Batı Şerita, Kudüs, Gazze kazanmıştır. Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Barış, adalet, istikrar kazanmıştır. Adnan Menderes'in, Hasan Polatkan'ın canlarını feda ettikleri demokrasi bu ülkede sarsılmaz bir güce ulaşıyor. Merhum Turgut Özal'ın hayalleri artık yerini bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti muasır devletler seviyesine ulaşmıştır. Demokrasi tarihimiz çok farklı bir konuma ulaşmış, canlarını yitiren tüm kardeşlerimizin ruhu bir nebze olsun şadolmuştur. Çetelerin istikamet çizdiği Türkiye artık geride kalmıştır. Benim milletim tartışmasız şekilde kazanmıştır. Milli irade üzerindeki vesayet, hukuk dışılık tartışmasız şekilde kaybetmiştir. Türkiye'nin önüne yeni yepyeni tertemiz bir sayfa açılmıştır. Yeni AK Parti hükümeti de tüm Türkiye'nin hükümeti olacaktır. Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinde yine AK Parti var. Batıda da, doğuda da, kuzeyde de, güneyde de var. Yedi bölgenin hepsinde AK Parti birinci parti. Neden? Çünkü biz kimseyi dışlamadık, kimseyi ayırmadık. Herkesi kucakladık. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber