Emekli diplomat eşini öldürüp intihar etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Haziran 2011 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Beldesi'nde, emekli diplomat 77 yaşındaki Mustafa İlhan Özbabacan, eşi 60 yaşındaki Emine Sibel Özbabacan'ı tabancayla öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti. Mustafa İlhan Özbabacan, 1977 yılında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde idari ataşe olarak görev yaptığı sırada aracına konan bombadan yara almadan kurtulmuş, saldırının sorumluluğunu Ermeni terör örgütü ASALA üstlenmişti.

Çeşme İlçesi, idari ataşe ve konsolos olarak görev yapan emekli dışişleri mensubu Mustafa İlhan Özbabacan ile eşi Emine Sibel Özbabacan'ın intiharıyla sarsıldı. Çiftin cesetleri dün saat 15.00 sıralarında, Alaçatı'da plaja 50 metre uzaklıkta ağaçların altına serilmiş havlunun üstünde yanyana bulundu. Yapılan ilk incelemede, Mustafa İlhan Özbabacan'ın önce eşi Emine Sibel Özbabacan'a 7.65'lik ruhsatlı tabancası ile sağ göğüs hizasından ateş ettiği, kurşunun sol taraftan kalbe yakın mesafeden çıktığı, daha sonra eşinin yüzünü bir havlu ile örttüğü, ardından da şakağına dayadığı tabanca ile intihar ettiği belirlendi.

Yanyana uzanmış halde bulunan cesetler nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

"MARMARİS'E OY KULLANMAYA GİDİYORUZ"

13 yıldır Marmaris'te yaşayan ve ilk olarak geçen mayıs ayında tatil için Ildırı yakınlarındaki lüks bir otele gelen Özbabacan çifti, 4 Haziran'da otele yeniden giriş yaptı. İlk kaldıkları odada konaklayan çiftin, 10 Haziran cuma günü saat 11.00 sıralarında "Marmaris'e oy kullanmaya gidiyoruz. Pazartesi veya salı döneriz" diyerek ayrıldıkları, ödemelerini de nakit yaptıkları belirlendi.

Otelde kaldıkları süre içinde Ildırı'yı dolaşan ve özellikle arkeolojik buluntuların olduğu Erythrai'yi ziyaret eden çiftin, köye ve tarihi eserlere hayran kaldıkları, oy kullandıktan sonra üçüncü defa tekrar gelmek istedikleri söyledikleri ortaya çıktı.

Otel çalışanlarıyla sıcak diyalog halinde olan çiftten, Emine Sibel Özbabacan'ın daha pozitif ve sempatik olduğu, Mustafa İlhan Özbabacan'ın ise sakin ve biraz içine kapanık bir görüntü çizdiği kaydedildi. İtalyan uyruklu ve Pire doğumlu olan Emine Sibel Özbabacan'ın oteldeki Yunanlı bir grupla Yunanca sohbet ettiği belirtildi.

OTOMOBİL SABİT KALINCA CESETLER BULUNDU

Çiftin otomobil kiraladığı Marmaris'teki şirket yetkililerinin, Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı ile oteli arayarak, "Araç takip sistemimiz aracın iki gündür hareket etmediğini gösteriyor" diye bilgi verdiği ve cesetlerin böylece bulunduğu ortaya çıktı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ilk incelemede, cesetlerin 1-2 günlük olduğu ve otopsi yapılabilmesi için soğuk ortamda bekletileceği ifade edildi.

TAHLİLLER KÖTÜ ÇIKMIŞ

15 yıl önce prostat kanserinden ameliyat olan Mustafa İlhan Özbabacan'ın geçen ay da Ankara'da tahliller yaptırdığı, çıkan sonucun kötü olduğu, ameliyat için yüksek olan şekerinin düşmesinin beklendiği öğrenildi. Mustafa İlhan Özbabacan'ın kiraladığı otomobilde, kullandığı anti-depresan ilaçlar da bulundu.

Özbabacan çiftinin Marmaris'teki tanıdıkları, tahlil sonuçları sonrası kendisinin agresif bir kişiliğe büründüğünü ve "Ben ölürsem ne olacak" diye kaygıya kapıldığını belirtti. Mustafa İlhan Özbabacan'ın aynı zamanda şeker hastası, eşi Emine Sibel Özbabacan'ın ise tansiyon hastası olduğuı öğrenildi.

Çiftin yurtdışında yaşayan bir oğullarının bulunduğu, ancak kendisiyle kavgalı oldukları ve uzun bir süredir görüşmedikleri kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber