Memur-Sen: Seçim bitti, sıra yeni Anayasada

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2011 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 Haziran seçimlerinin demokrasinin çıtasını yükselttiğini, kazananın ülke ve demokrasi olduğunu söyledi.

Seçim sonuçlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Gündoğdu, "24. Dönem TBMM seçimleri tamamlanmış, halkımız iradesini ortaya koymuştur. Sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Seçimde kazanan demokrasimiz ve ülkemiz olmuştur. Demokrasinin çıtası yükselmiştir. Olaysız, huzur içinde bir seçim gerçekleşmiştir." dedi.

Milletin tercihini yaparak vekillerini TBMM'ye gönderdiğini vurgulayan Gündoğdu, siyasi partileri de seçim sürecinde birbirlerine söyledikleri sözleri unutarak, vaatlerini yerine getirmeye davet etti. Sandıktan temsil gücü yüksek, yeni anayasaya meşruiyet sağlayacak bir meclis çıktığını kaydeden Ahmet Gündoğdu, "Bu meclisin ilk görevi, meşruiyet debisi yüksek bir anayasa yapmak olmalıdır. Bütün partilerin ortak vaadi yeni Anayasa olmuştur. Bütün partiler, meydanlarda yeni anayasa vaat etmiş ve önemine dikkat çekmiştir. Yeni yasama döneminde öncelik anayasaya verilmeli, toplumun beklentileri karşılanmalıdır. Milletimiz demokratikleşmeyi, hak ve özgürlüklerin genişlemesini acilen beklemektedir. Bu yöndeki talep, ilk olarak 12 Eylül'de yapılan referandumda, halkın yüzde 58'le 'evet' demesiyle ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Bölgesinde lider ülke olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin, bu fırsatları iyi değerlendirmesini tavsiye eden Memur-Sen Genel Başkanı, istikrardan taviz verilmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

İktidar partisinin, seçim sürecinde meydanlarda yaşananları unutarak, toplumun tamamını kucaklaması gerektiğini belirten Gündoğdu, yeni anayasa hazırlanmasında bütün görüşlerin dikkate alınmasını, toplumun endişelerininin giderilmesini ve kuşatıcı olunmasını istedi.

Muhalefet partilerine de çağrıda bulunan Ahmet Gündoğdu, "Muhalefet partilerimiz, seçim sürecinde yaşananları geride bırakmalı, Türkiye'nin geleceği için sorumlu davranmalıdır. Yeni anayasa çalışmalarına destek olmalı, demokrasi, hak ve özgürlüklerden yana taraf olmalıdır. Demokrasi dışı eylem ve söylemlere iktidar-muhalefet el ele güçbirliği içinde cevap vermelidir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber