TUBİTAK'tan, bilgisayarınızdaki bilgilerinizi koruyun projesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2011 22:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TUBİTAK Bilgem tarafından hazırlanan "Bilgi Güvenliği Bilinçlendirme Eğitim Site"si yayına başladı

"Bilgimi Koruyorum E-Öğrenme Projesi" DPT tarafından desteklenmiş olan Ulusal Bilgi Sistemleri Programı kapsamında gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesidir.

Bu proje aynı zamanda Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi (TR-BOME) sorumlulukları arasında yer alan "ülkemizdeki bilgi güvenliğini bilinincinin geliştirilmesi"ne yönelik bir faaliyettir.

"Bilgimi Koruyorum" e-öğrenme projesi ile herkesin erişebileceği temel bilgi güvenliği bilinçlendirme eğitimi sunuyor. Bu eğitim, kurumların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir çözümler üretmek amacı ileri düzey bir başlangıç noktası olarak tasarlandı.

"Bilgimi Koruyorum" internet sitesi,

- Bilgi güvenliği bilinçlendirme eğitimi sunmak,
- Öğrenen odaklı bir yaklaşım ile herkesin erişimine açık, istenilen zamanda, istenilen süre ve sıklıkta erişilebilen bir sanal ortam oluşturmak,
- Tüm bilgisayar ve internet kullanıcılarının bilgi güvenliği bileşenleri konusunda bilgi ve becerilerini geliştirebilmelerini sağlamak,
amacıyla gerçekleştirilmiş bir e-öğrenme projesidir.

"Bilgimi Koruyorum", ülkemizdeki bilgi güvenliği bilincinin gelişmesine hem katkıda bulunacak hem de bu konudaki çalışmalar için bir başlangıç olacak.

Siteye ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber