Taraf gazetesine göre yeni Milli Eğitim Bakanı

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 14 Haziran 2011 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadullah Ergin'in İçişleri, Bekir Bozdağ'ın Adalet, Mehmet Sağlam'ın Eğitim, Hakan Şükür'ün Spor Bakanı yapılması gündemde.

AKP'nin seçim zaferinden sonra gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Kısa bir tatilin ardından yeni kabine için çalışmalarına başlayacak olan Erdoğan'ın kimlere görev vereceği merak ediliyor. Ankara kulislerinde Bakanlar Kurulu sayısını 25'e düşüren Erdoğan'ın ilk etapta ciddi bir değişikliğe gitmeyeceği, ancak İçişleri ve Adalet bakanlıklarında sürpriz isimlere görev vereceği konuşuluyor.

İşte yeni kabine listesi

AKP'nin bir önceki döneminde Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 24.dönemde de aynı bakanlıklarda görev yapmaya devam edeceği iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yeni dönemde de Ulaştırma Bakanı olarak görevine devam edeceği iddia edilirken, Eğemen Bağış'ın ismi ise yeni açılan AB Bakanlığı için geçiyor. AKP'nin bu dönem İzmir'den aday gösterdiği Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yeni dönemde de yerini koruyacağı kulislerde konuşuluyor.

Teknoloji Bakanı Nihat Ergün

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni kabine de bu görevi sürdüreceği belirtilirken, 23.dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Ömer Dinçer, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın de yeni dönemde makamlarını koruyacakları ifade ediliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Nihat Ergün'ün getirilmesine kesin gözle bakılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber