MEB, bu kez mahkemeyi göstermedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 01:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'in bir çok konuda mahkeme yolunu gösterdiğini kaleme almıştık. Örneğin 76.madde kapsamında yapılan müdür atamalarında yargı kararları genellikle atamanın iptali yönünde çıktığı halde bakanlığın genel bir uygulamaya gitmemesi, Anadolu lisesin yöneticiliği ile ilgili Adana'dan açılan dava sonucu Danıştay kararı olduğu halde Adana dışında uygulamaması ve Uzman öğretmenlikle ilgili kanun maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptalinden sonra dava açan öğretmenlerin davaları kazanmalarına rağmen herkes dava açsın mantığıyla hareket etmiştir.

Bakanlık bu kez aklın yolunun bir olduğunu kabul etmiş ve yayımladığı yazı ile binlerce davanın önünü almıştır. Bu davaların büyük bir çoğunluğu da devam etmektedir.

15bin civarında öğretmen Uzman Öğretmenlikle ilgili girdiği sınavdan 60 ve üzeri puan aldığı halde kontenjan sınırlaması nedeniyle Uzman Öğretmen olamamışlardı.

Anayasa Mahkemesinin Kontenjan sınırlamasını kaldırmasının ardından birçok öğretmen dava açmış ve mahkemeler tarafından hakları teslim edilmişti.

MEB bu durumu göz önüne alarak bir emir yayımlama yolunu seçmiştir. Bu olması gerekendi ama biz yine de, öğretmeni mahkeme kapılarında süründürmedikleri, devleti ve öğretmenleri masrafa sokmadıkları için bu kararından dolayı MEB'i tebrik ediyoruz?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber