Haberal'ın avukatı tahliye talebinde bulundu/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2011 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP'den Zonguldak milletvekili seçilen "Ergenekon" tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın İstanbul'a getirilen mazbatasını teslim alan avukat Dilek Helvacı, mahkemeye başvurarak tahliye talebinde bulundu.

Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal ile kardeşi Osman Haberal, sabah saatlerinde Zonguldak'ta İl Seçim Kurulu'na başvurarak milletvekili seçilen Haberal'ın mazbatasını aldı. Erkan Haberal, daha sonra İstanbul'a gelerek mazbatayı babasının avukatı Dilek Helvacı'ya teslim etti. Mazbatayı alan Helvacı ise mazbatayı tahliye dilekçesi ile birlikte 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına sunmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Helvacı, adliye önünde bekleyen basın mensuplarına mazbatayı göstererek

adliye çıkışında açıklama yapacağını belirtti.

Çıkışta konuşan Helvacı, "Dosyada mevcut delil durumu itibarıyla tutuklamayı gerektirecek suç şüphesinin bulunmadığını, delilleri karartma ve kaçma şüphesinin bulunmadığını belirterek tahliye dilekçesi sunduk. Emsal kararları göz önünde bulundurarak müvekkilimizin tahliyesini talep ettik. Mahkemeler Türk milleti adına karar verirler. Bu çerçevede mahkemelerin de milletin iradesine saygı göstereceği inancıyla tahliyesini talep ettik" dedi. Helvacı, Sabahat Tuncel'in durumunun hatırlatılması üzerine, "Daha

önce mahkeme mazbatanın sunulmasını müteakip karar vermişti. Dokunulmazlık gerekçesiyle tahliye edilmişti. Gerekçe yönünden itiraz etti ve mahkeme bunun üzerine milletvekili seçilen bir kişinin kaçma ve delilleri karartma şüphesi ortadan kalktığı için tahliyesine karar verdi. Bu kararın emsal teşkil etmesini umuyoruz" dedi.

Basın mensuplarının Haberal'ın rahatsızlığına ilişkin sorusunu değerlendiren avukat Dilek Helvacı, "Müvekkilimizin rahatsızlığı geçmişe dayalı bir hastalık. Tutukluluk hali sağlık probleminde artışa neden oldu. Tahliye olursa önce tam teşekküllü bir hastanede tedavi görecek. Hastalığının ilerlemesinin tek sebebi, haksız tutukluluk halinin yarattığı stres" diye konuştu.

Helvacı, "Kararın ne zaman verileceği yönünde bir süre belirtildi mi?" sorusuna ise, "Yasada, mümkün olan en kısa süre içinde değerlendirilmesi bir yasal yükümlülük. Daha önce mazbata sunularak tahliye talebinde bulunulduğu gün karar verilmişti. Karar mahkemenin takdiri. Türk milletinin ona güven duyarak bu göreve layık görmesi son derece gurur verici. Mazbatanın sureti kendisine iletildi" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber