Eğitim Fakültesi öğrencileri, emekliye ayrılmayan öğretmenleri protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2005 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencileri, vakti geldiği halde emekliye ayrılmayan öğretmenleri protesto etti.

Şehir meydanında toplanan bir grup öğrenci, aday öğretmen sayısı gittikçe arttığı halde, kontenjanların azaltıldığını belirterek, hükümete de tepki gösterdi. Ali Hikmet Paşa (AHP) Meydanı'nda toplanan NEF son sınıf öğrencileri, hala emekliye ayrılmayan öğretmenlere seslenerek, "Artık emekli olun, önümüzü açın" şeklinde slogan attı. Ellerindeki dövizlerle emekliye ayrılmayan öğretmenlere mesaj gönderen öğrenciler, tepkilerini dile getirdi.

Eylemi 10. Yıl ve Öğretmen Marşları'yla yumuşatan öğrenciler, şarkılarla da mesajlar verdi. Eylemci öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan NEF Matematik bölümü son sınıf öğrencisi Alev Oral, kadro istediklerini bildirdi.

Oral, "Temmuz'da yapılacağı belirtilen KPSS ile atanacak öğretmen adaylarının branşlara göre kontenjanları resmi ağızdan basın yolu ile öğretmen adaylarına duyuruldu. Buna göre, yapılacak sınavdan sonra TDE öğretmeni adaylarından sadece 100'ü atanabilecek. Öğretmen adaylarının sayısı artarken ne yazık ki ayrılan kontenjan sayısı azaltıldı. Harcanan emeğin karşılığı atanmamak mıdır? Yaşanan haksızlıklara artık bir son verilmeli. Ücretli öğretmenlik ile kandırılmak istemiyoruz. Bizler hakkımız olan kadrolu öğretmenlik istiyoruz. Karşımıza çıkan, 'Açık yok' bahanesini duymak yerine emekliliği dolmuş olan öğretmenlerin bir an önce emekli edilmesini istiyoruz. Ayrıca emekliliği dolan öğretmenlerin duyarlı olup genç öğretmenlerin yolunu açmalarını bekliyoruz. Zamanında, öğretmenlik yeteneği olmayan insanları öğretmen yaptılar. Veteriner ve mühendis gibi. Şimdi de lise ve ilköğretim öğrencilerinin sınavlardan düşük puan almasından yakınılıyor. Sorarım sizlere, öğretmenlikten bihaber insanların yetiştirdiği öğrencilerden ne beklenir? Bizler, gerçek öğretmen adaylarıyken atanabilmek için zamanında oy kaybetmemek amacıyla öğretmen yapılan kişilerin emekli edilmesini mi bekleyeceğiz? Lütfen yüreği meslek sevgisiyle dolu olan bizlerin şevkini kırmayın. Bu dinamik zihinleri çürümeye mahkum etmeyin. Bugün öğretmen olma hakkı kısıtlanan ortaöğretim öğretmen adayları da haklarını savunsunlar" diye konuştu.

Polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı eylem, öğrencilerin sessizce dağılmalarının ardından olaysız şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber