İstanbul MEM, açık öğretim lise sınavında adaylara yanlış adres bildirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2005 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da, açık öğretim liselerinde okuyan çok sayıda öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanlış sınav adresi bildirmesi sonucu, sınavlarına giremedi.

Olay, Arnavutköy Cemal Reşit Rey İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti. Erken saatlerden itibaren sınava girecekleri adresi arayan öğrenciler, sınav adreslerinin yanlış yazıldığını fark etti. Bunun üzerine okul yöneticileriyle karşı karşıya gelen öğrenciler, yanlış uygulamaya tepki gösterdi. Okul bahçesinde bir araya gelen yaklaşık 40 öğrenci, yanlış yazılmış adres bildirisini yaptıklarını iddia ettikleri Milli Eğitim Müdürlüğü'nü protesto etti.

Öğrenci grubu adına bir basın açıklaması yapan Rabia Şahin, "Sınava girmek üzere gelen 100 kişiden on kişi ancak sınava girebildi. 90 kişi ise sınava yanlış adres bildiriminden dolayı giremedi. Biz Türkiye olarak bu şekilde mi AB'ye gireceğiz? Değişik ilçelerden de, uzak yerlerden de gelenler var. Bu da yetmezmiş gibi, bize verilen adres yanlış çıktı. Bizim mağduriyetimiz ne olacak? Ben bu sınava girmemekle bir yıl zaman kaybediyorum. Benim gibi çok sayıda arkadaşım da mağdur oldu. Yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Öte yandan, okul yöneticileriyle görüşmek isteyen basın mensuplarına, okulda görevli memurlar, müdürün toplantıda olduğunu söyledi. Eylemlerini tamamlayan öğrenciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber