Kızılay Genel Başkanlığı'na Tekin Küçükali seçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2005 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanlığı'na Tekin Küçükali seçildi. Küçükali, basın mensuplarına son yıllarda kamuoyunda yıpranan Kızılay ile ilgili olarak "Ne olur Kızılay'ı müşterek kaldıralım, Türk milletinin gönlüne birlikte taşıyalım" çağrısında bulundu.

Kızılay Olağan Genel Kongresi'nin ikinci gününde, Genel Başkanlık, Genel Merkez Kurulu ve 5 kişilik Genel Merkez Denetçiler Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.

Seçimlerin ardından toplanan toplam 30 kişilik Genel Merkez Kurulu, kongre öncesi Genel Başkanlığa getirilen Tekin Küçükali'yi yeniden Genel Başkanlığa seçti.

Küçükali, kongrenin öğleden sonraki bölümünde Kızılay Ana Tüzüğü'nde yapılacak değişikliklerin ele alınacağını belirterek, yeni tüzüğün Bakanlar Kurulu'nun görüşüne, ardından Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulacağını bildirdi.

Yeni tüzüğe göre, her yıl yapılan Kızılay Olağan Kongresi, 2 yılda bir yapılacak ve 18 yaşını dolduran herkes bir dilekçe ile Kızılay üyesi olabilecek.

Kademeli delegelik sistemine geçilecek ve ilk olarak il merkez şubeleri kongrelerini yapacak. Burada seçilen delegeler arasından Genel Merkez Kongre delegeleri belirlenecek.

Daha önce 30 olan şube başkanı ve kurullarına seçilme yaşı 18'e indirilecek. Genel Merkez Kurulu'na seçilme yaşı da 30'dan 25'e düşürülecek.

Ayrıca, 250 bin lira (25 YKr) olan üye aidatları da bundan böyle Genel Merkez Kurulu'na verilen yetki ile her yılın Aralık ayı sonunda yapılacak toplantıda günün şartlarına göre belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber