Haberal ve Balbay'ın tahliye edilmemesine CHP'den ilk yorum/ Video

Haber Giriş : 23 Haziran 2011 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, CHP'den milletvekili seçilen ve Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye taleplerini reddetmesi üzerine CHP yönetimi kararı değerlendiriyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemenin kararını parti genel merkezindeki makamında öğrendi. Kararın ardından Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde bulunan Genel Başkan Yardımcıları ile bir araya gelerek kararı değerlendiriyor. İlerleyen saatlerde konuya ilişkin CHP'den bir açıklama yapılması bekleniyor.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, milletvekili seçilen Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye edilmemesi kararını ?skandal? ve ?hukuk garabeti? olarak nitelendirdi.

?Ergenekon?un tutuklu sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddedilmesi CHP'de şok etkisi yarattı.

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında acil olarak toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay kararı NTV'ye değerlendirdi.

Engin Altay, şöyle konuştu:

?Tam bir hukuk garabeti, tam bir skandal. Tutuksuz yargılama diye bir usül var. Milli iradeye ipotek konulmuştur, işin tadı kaçmıştır. Bu hakimlerin kime hizmet ettiğini anlamak mümkün değil. Hiçbir şey milletin üstünde olamaz.?


"BALBAY VE HABERAL KARARI HUKUKİ DEĞİL, SİYASİDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye taleplerinin reddiyle ilgili kararının hukuki değil, siyasi ve kasıtlı olduğunu ifade ederek, "Hak ve hukuktan bahsedenler kendisi için verilen özgürlüğü başkaları için de vermelidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partili kadınlara, 12 Haziran seçimlerindeki çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Törende konuşan CHP İl Başkanı Erhan Sevimli, il kongresinin 17 Temmuz Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacağını açıkladı.

İl Başkanı Sevimli seçim sonuçlarının CHP'lilerin için hüzün değil sevinç olması gerektiğinin altını çizerek Bursa'da yüzde 30 oranında oyları arttırdıklarını ve 6. milletvekili çıkarmayı kıl payı kaçırdıklarını ifada etti. İl Başkanlığı koltuğuna oturmakla 1. aşamadaki görevini tamamladığını belirten Sevimli, "1. aşamayı başarıyla tamamladığımı düşünüyorum. 1. aşamadaki görevim partiyi sağ sağlim 12 Haziran seçimlerine götürmekti. Şimdi sıra 2. aşamaya geldi. Bu evrede görevimiz CHP'nin Bursa İl

Kongresini yapmak ve partinin önünü açmaya yardımcı olmaktır . 17 Temmuz Pazar günü parti il kongremiz çok büyük bir aksilik olmazsa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak" diye konuştu.

"BALBAY VE HABERAL KARARI HUKUKİ DEĞİL, SİYASİDİR, KASITLIDIR"

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Türkiye'nin toplumsal barışı zedeleyecek bir biçimde otoriter tarzda yönetildiğini ifade ederek CHP'li kadınların durumun her zaman farkında olduğunu ve buna karşı çıktıklarını belirtti. CHP adayları, Ergenekon davası sanıkları Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ilgili kararı da eleştiren Kaleli, "Hak ve hukuktan bahseden birisi kendisi için verilen özgürlüğü başkaları için de vermelidir. Verilen karar hukuki değil siyasidir, kasıtlıdır" şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan ise her şeye rağmen CHP olarak Bursa'da güzel bir sonuç aldıklarını rakipleri gibi devlet mitingi değil sadece miting yaptıklarını belirtti. Tüm kadınların seçimlerde yoğun bir biçimde emek harcadığını belirten Tayan tüm kadınlara teşekkür ederek helallik istedi. Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde şu anki başarının üstünde bir başarının önümüzdeki yerel seçimlerde yaşayacaklarını ifade eden Tayan, verdikleri sözleri unutmadıklarını aile sigortasını, intibak yasasını er geç

uygulamaya geçirmek için çalışacaklarını söyledi.

CHP Bursa Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin CHP'li kadınların 12 Haziran sürecinde özverili bir biçimde çalıştığını belirterek kadınların seçim sürecinde müthiş derecede başarılı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından CHP'li vekiller tarafından ilçe kadın kolları başkanlarına plaket verildi. Ayrıca kadın kollarında görevli 640 kişiye seçim çalışmalarından ötürü teşekkür belgesi verildi.

NTV - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber