Türkiye'ye hakaret edilince Genelkurmay, Atina'dan öğrencilerini çekti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2005 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye ve Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler kapsamında Yunanistan'a giden öğrencilerin, Yunan Kara Harp Okulu'nda Türk bayrağının üzerinde Türkiye aleyhine İngilizce bazı yazıların yazılması üzerine, geziyi keserek Türkiye'ye döndüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler kapsamında, Kara Harp Okulu'ndan iki subay ve beş Kara Harp Okulu öğrencisinin, Yunan Kara Harp Okulu'nun daveti üzerine 11 Nisan 2005 Pazartesi günü Yunanistan'a gittiği bildirildi. Açıklamada, Kara Harp Okulu öğrencilerinin Atina'daki Yunan Kara Harp Okulu'nda misafir edildiği belirtilirken, 12 Nisan akşamı program yemeği gereği dışarıda bulunan Kara Harp Okulu öğrencilerinin, Yunan Kara Harp Okulu'nda kaldıkları odaya döndüklerinde, odadaki masanın üzerine zedelenmiş bir Türk bayrağının bırakıldığını gördüğü bildirildi.

Türk bayrağının üzerinde Türkiye aleyhine İngilizce bazı yazıların yazılmış olduğunun da tespit edildiği belirtilen açıklamada, "13 Nisan sabahı, olay Yunan Kara Harp Okulu Komutanı'na iletilmiştir. Olay üzerine Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı da Kara Harp Okulu'na gelmişlerdir. Müteakiben, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı telefonla aramış, olay ile ilgili duyduğu üzüntüyü ifade ederek özür dilemiş ve olayın faillerinin bulunması için çalışacaklarını, gezinin planlandığı şekilde devam etmesinin uygun olacağını belirtmiştir" denildi. Olayla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verildiği ifade edilirken, Dışişleri Bakanlığı'nca da üst düzeyde siyasi girişimlerin yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Aynı gün Kara Harp Okulu öğrencilerinin derhal geziyi keserek, Türkiye'ye dönmeleri kendilerine emredilmiş ve öğrenciler 13 Nisan 2005 günü Türkiye'ye dönmüşlerdir" denildi. Meydana gelen olayla ilgili olarak Yunan makamlarından resmi özür dilemeleri ve olayın faillerinin bulunmasının talep edildiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber